KDAJ SSZS PRI MINISTRU ANDREJU VIZJAKU?

  378

  Predstavniki Skupnosti socialnih zavodov Slovenije pričakujejo sprejem pri novem ministru za delo, družino in socialne zadeve, mag. Andreju Vizjaku. Predstaviti želijo poglede na nekatere pereče probleme na področju dolgotrajne pomoči in nege, podeljevanja koncesij in financiranja domov za starejše ter upravljanja in razvoja mreže institucij za starejše.

  Pri Skupnosti so mnenja, da je z novo Vlado in ministrom nujno potrebno tesno sodelovanje, saj bodo le tako lahko v tem mandatu sprejete nekatere ključne, dolgo pripravljane spremembe, s katerimi enostavno ne moremo več odlašati.
  Skupnost želi novega ministra opozoriti predvsem na težave povezane s širitvami javne mreže, preko podeljevanja koncesij za domove in financiranja zdravstvene nege. Ključen je tudi dogovor o enoviti in racionalni zakonski ureditvi dolgotrajne oskrbe, ki bo temelj za izvajnje in razvoj dejavnosti v prihodnjih letih, ko se bodo pritiski samo še zaostrovali. V luči razvoja dejavnosti, pa tudi racionalizacije in učinkovitosti obstoječih izvajalcev, pa ponovno izpostavljajo pomembnost statusnega in organizacijskega preoblikovanja domov, saj se v sedanji obliki vedno težje soočajo s finančnimi pritiski, razvojnimi izzivi in zahtevami uporabnikov.
   
  V želji, da Skupnost nadaljuje z  aktivnim sodelovanjem pri reševanje perečih problemov ponujajo svoje znanje, izkušnje, predloge, argumentacijo in sprejemajo omejitve ter kritike. Upajo, na čim prejšnji sprejem pri ministru mag. Andreju Vizjaku in njegovo pozitivno oceno predlogov kot koristnih za vzdržnost in razvoj naše dejavnosti.

  Boris Koprivnikar, predsednik upravnega odbora SSZS, ja vladi napisal tudi pismo.

  Vabljeni, da si pismo preberete in o njem glasujete:
  http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/list_categories/55

  Prejšnji članekZ UPORABO BANKOMATA PRIHRANITE ČAS IN DENAR
  Naslednji članekSPOMIN OKREPLJEN, OBISKOVALCI ZADOVOLJNI