RADIO SLO 1 NA OBISKU V PEGAZOVEM DOMU

  387

  11. oktobra  je bilo v Pegazovem domu živo kot na sejmu…V naše prostore se je preselil studio Radia SLO 1, kasneje se je pridružila še TV ekipa.

  Dogodek ni bil kar tako, kajti posebnega ogleda je bila vredna že vsa studijska oprema, ki so jo tehniki začeli pripravljati že dan prej. Zadnje priprave so stekle v četrtek zjutraj, ob 9.00 uri pa se je po poročilih začelo oddajanje v živo iz Pegazovega doma. Najprej je direktorica predstavila koncept dela v domu, zatem je vodja ZNO povedala nekaj več o težavah in stiskah stanovalcev, ko pridejo v dom, ob 10.00 uri se nam je pridružil Adi Smolar, ki je stanovalce in seveda tudi poslušalce Radia SLO zabaval do 11.00 ure. V nadaljevanju radijskega sporeda je bila osrednja tema pogovorov medgeneracijska solidarnost, zato so se izmenično predstavili otroci iz Vrtca Rog. Slatina, osnovnošolci I. in II. OŠ Rogaška Slatina, prostovoljec David, dijak Srednje zdravstvene šole Celje, prostovoljki Lidija in Greta, oglašali pa so se tudi stanovalci doma, ki so povedali kako se počutijo v domu.

  V oddaji Nasveti je domska psihiatrinja dr. Leonarda Lunder povedala več o pozitivnih plateh bivanja v domu, na splošno o situaciji institucionalnega varstva v Sloveniji pa je spregovoril predsednik UO Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, Boris Koprivnikar.

  Ker je bila radijska ekipa precej številčna, so v vmesnem času tudi »radijci« postali prostovoljci. Naše stanovalke so odpeljali na sprehod po Rogaški, ob koncu oddaje, to je bilo ob 13.00 uri pa so strnili svoje vtise o druženju v našem domu.

  Vsem je bilo lepo, radijcem, stanovalcem in tudi nam zaposlenim, za vse je bil zelo drugačen a lep in zanimiv dan.

  Kristina Kampuš

  Prejšnji članekSIMBIOZ@ 2012 – USPEŠEN ZAČETEK
  Naslednji članekPRAKTIČNI MOBITELI V PENZION PLUS PAKETU