PUST OKROGLIH UST V PEGAZOVEM DOMU

  367

  Letošnja zima nas je že dodobra zasula s snegom, zato smo v Pegazovem domu komaj čakali norčavi pust in s tem priložnost, da v deželo prikličemo sonce in pomlad.


  Da je pustni torej poseben dan, je že zjutraj naznanjal omamen vonj po sveže pečenih krofih, ki se je širil iz vseh skupin. Tekom dopoldneva so se stanovalci in zaposleni pričeli maskirati ter se pripravljati na popoldansko rajanje. Ker so s tem povzročili pravi nered, se je hitro aktivirala skupina vrlih sobaric: Joži, ki čistilno paniko sproži, Meta, ki rada pometa, Mica, ki vse pošprica, Biba, ki poriba, Rozi, ki sesalec vozi, Slavi, ki vse pospravi, Mija, ki vse polije in Maja, ki venomer nagaja. Kmalu se je vse sijalo, bleščalo in smejalo.


  Popoldansko rajanje smo nadaljevali v skupni jedilnici. S stasom, glasom in polnimi košarami bio dobrot, so se nam predstavile branjevke iz ekološke kmetije Boč. Sočnim, rdečim jagodam je manjkala samo še smetana, nasmejali so nas razigrani klovni, na plano so pokukale drobne miške iz skupine Miškolin, obilo zdravja pa nam je naklonila dobra vila s škrati pomagači.
  Komisija je kar nekaj časa stikala glave in na koncu odločila, da si prvo nagrado razdelijo prikupne miške in branjevke. Po okrepčilu s pustnimi dobrotami se je nadaljevalo veselo rajanje, ki smo ga zaokrožili z obiskom skupine veselih pustnih šem iz II. OŠ.

  Pust se je za leto dni poslovil, mi pa smo prepričani, da se v naše kraje kmalu oglasi sončna pomlad.

  Irena Strašek, vodja ZNO
  Comett domovi d.o.o.
  Pegazov dom, Celjska cesta 11
  3250 Rogaška Slatina

  Tel: +38638185501
  fax: +38638185511

  www.pegazov-dom.si

  Prejšnji članekPREPREČIMO PADCE, IZBOLJŠAJMO RAVNOTEŽJE
  Naslednji članekKAKO JE S POSTOPKOM ZA OCENO INVALIDNOSTI?