POŽAR V PRISTANU – PREDSTAVITEV PGD VIPAVA

  858

  Požig nevarnih snovi pred Centrom starejših Pristan v Vipavi se je po zaslugi Prostovoljnega gasilskega društva Vipava končal srečno za vse. In na srečo je šlo tokrat le za predstavitev delovanja PGD Vipava.

  V vetrovnem poletnem dopoldnevu se je najprej zaslišala sirena in že so uniformirani gasilci vlekli in razvijali cevi. Gasilna pena je prekrila zelenico pred Centrom starejših Pristan in požar je bil v nekaj minutah pogašen.

  Stanovalci so z varne razdalje z zanimanjem spremljali dogajanje in se po tihem zavedali, da bi akcija lahko bila tudi resnična. Vendar je šlo na srečo tokrat le za predstavitev gasilske dejavnosti s strani PGD Vipava,  pod vodstvom g. Kruna Vitkovića.
  Prostovoljni gasilci so tako dokazali, da ne pomagajo samo v nesrečah in pri reševanju človeških življenj, ampak znajo včasih ljudem preprosto prisluhniti ter jim polepšati in popestriti dopoldan. Poseben vtis so na stanovalce Pristana naredili z razlago o različnih tehnikah gašenja ter s predstavitvijo gasilskega vozila, vsi pa so srečanje zaključili z željo in upanjem, da prave pomoči pri gašenju požara v Pristanu ne bi nikoli potrebovali.

  Več informacij:

  CENTER STAREJŠIH PRISTAN

  Prejšnji članekZ AKTIVNIM TRANSPORTOM DO BOLJŠEGA ZDRAVJA
  Naslednji članekKDO BO SKRBEL ZA NAS, KO BOMO OSTARELI?