POMLADNE AKTIVNOSTI V PEGAZOVEM DOMU

1041

Pomlad je že pošteno potrkala na vrata, rože so zacvetele, ptički zapeli. Prav tako veselo je tudi pri nas v Pegazovem domu.  Ob mednarodnem dnevu poezije so stanovalci obiskali Knjižnico Rogaška Slatina, kjer nas je prijazno sprejela direktorica mag. Nataša Koražija. Prisluhnili so predstavitvi prototipa pesmomata – to je naprava, ki recitira in tiska poezijo slovenskih avtorjev. Prisluhnili smo poeziji našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

Odpeljali smo se na Boč in se na lastne oči prepričali, da cveti velikonočnica ter ogled združili s sprehodom po lepi neokrnjeni gorski naravi. Ob materinskem dnevu nas je pot ponesla do Kulturnega centra, kjer so nastopili malčki iz vrtca Potoček. S svojo energijo so napolnili srca stanovalcev, ki so bili navdušeni nad njihovimi točkami. V Pegazovem domu pa je v tednu pred materinskim dnem nastopil Moški pevski zbor Rogaška Slatina pod okriljem Franca Plohla ter nas razveselil z ljudskimi in domoljubnimi pesmimi. Za spoznavanje daljnih zanimivih dežel sta poskrbela dva popotnika.

Vesna Božiček nas je popeljala v Sirijo, deželo bogate kulturne zgodovine, zibelko civilizacij, a tudi deželo vojne in bolečine. Naslednji vsestransko zanimiv gost je bil Jože Lipnik, častni občan Rogaške Slatine. Odpeljal nas je na 5.895m visok Kilimanjaro, ki ga je ob filmčku ter pripovedih doživeto predstavil stanovalcem. Ti so mu z zanimanjem postavljali vprašanja kot: „Kaj vse rabimo za takšno višinsko pot?“ „Najprej voljo, pa kondicijo, dobro opremo,“ je hitel razlagati vitalen 88-letnik, ki je Kilimanjaro obiskal na svoj 69. rojstni dan. Iskrene čestitke za doseženo, g. Jožetu tudi naprej želimo vitalen um in telo in se že veselimo naslednjega afriškega snidenja ob Mont Keniji.

Delovni terapevtki Mateja in Valentina

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekNE SLEPITE SE … GLEDE NAGLUŠNOSTI
Naslednji članekPRAZNOVANJE VELIKE NOČI V PEGAZOVEM DOMU