PESTER UVOD V JESEN V PEGAZOVEM DOMU

  510

  V septembru smo obiskali sodobno kmetijo Černogoj, bili na Obrtnem sejmu v Celju in v pozdrav jeseni  priredili ličkanje koruze in postavitev tetke jeseni ob vhodu v Pegazov dom ter bili v Domu dr. Jožeta Potrča na trgatvi in družabnem srečanju.

  »Če bi prišli petnajst minut prej, bi videli porod bikca«, so ob sprejemu dejali nadvse prijazni gostitelji – člani družine Černogoj – dedek Jože, babica Anica, mama Jožica, oče Ernest ter vnuka Anej in Luka. Gospod Ernest Černogoj je predstavil svojo veliko organizacijo, ki zaposluje vse člane razširjene družine od zgodnjega jutra do poznega večera. 115 krav molznic, v ogromnem sodobnem hlevu, kjer vse poteka po načrtu in je računalniško voden, daje v povprečju 1200 litrov mleka na dan. Naši gostitelji so bili nasmejani do ušes, pogostili so nas s kislim mlekom, narezkom, domačim kruhom in jerpico ter sadjem in pijačo. Najlepše hvala družini Černogoj za gostoljubje, prijaznost, predstavitev in pogostitev.

  Letos je bogata letina z raznimi pridelki, tako imamo veliko razlogov za veselje. Ob ličkanju nas je spremljala harmonika Slavka Jeriča, tetka jesen  nas prijazno pozdravi ob vhodu v dom. Hvala gospodu Perkoviču, ki nam je pripeljal koruzo in kuharici Mariji za obilico jesenskih pridelkov.

  Povabljeni smo bili tudi v trgatev k sosedom v Poljčane. Trta se je bohotila z zrelim grozdjem, ki smo ga skrbno pobrali in stisnili. Sledilo je druženje v parku ob pikniku. Kmečka opravila so zelo priljubljena med stanovalci, saj obujajo spomine na mlajše dni.
  Mateja Fidler, delovna terapevtka
  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekAMBASADORKI POTOVANJ ZA SENIORJE NA IZMENJAVI
  Naslednji članekS CEPLJENJEM NAD LETOŠNJO GRIPO