AMBASADORKI POTOVANJ ZA SENIORJE NA IZMENJAVI

  450

  Topolšica, 25. september 2015 – Med 14. in 24. septembrom se je zgodila nova izmenjava stanovalk med dvema domovoma starejših v Sloveniji preko programa LinkedAge. Znani popotnici Jožica Kučera iz Centra starejših Zimzelen v Topolšici in Helena Kenda iz Doma starejših v Luciji, ki sta se za takšne počitnice odločili že večkrat, sta tokrat izmenjali svoji sobi.


  (foto D. J.): Helena Kenda v Mozirskem gaju
  Gospa Helena, Gorenjka po rodu in poročena Primorka, se je tokrat odpravila spoznavat Štajersko. Topolšica jo je navdušila in kot nekdanja vneta planinka jo je prehodila po dolgem in počez. S še dvema novima sostanovalkama se je sprehodila skozi Mozirski gaj, hčerki Neva in Irena, ki sta se mami z bivanjem v Topolšici pridružili zadnje tri dni izmenjave, pa sta jo odpeljali še v Šoštanj in Logarsko dolino.

  »Odhajam z najlepšimi občutki in zelo zadovoljna,« je ob slovesu dejala gospa Helena. »V Zimzelenu je zelo lepo, domače, toplo, prijetno. Osebje je delovno, prijazno. Navdušena sem bila nad programom delovne terapije, kjer sem bila vsako jutro po telovadbi redna gostja. Kako malo je treba, da čas hitreje mineva, da so ljudje zaposleni in se čutijo koristne, ko opravijo delo, ki ga zmorejo. Zlagali smo brisače, nekateri so šivali voščilnice, pletli, gospoda sta tolkla orehe. Uživala sem.«
  Tudi gospa Jožica se je iz Lucije vrnila z lepimi spomini. Navdušila sta jo dom in prijaznost osebja. Imela je srečo z vremenom, ki ji je tudi v septembru omogočilo, da je užila darove obmorskega kraja.

  »Že prvi dan sem v domu našla prijatelje, s katerimi smo dopoldne pili kavo in klepetali. Potem se je vsak dan zame nadaljeval v Portorožu, na plaži in v morju, ki je bilo prijetno toplo. Tudi na kosilo nisem prišla vedno nazaj v dom. En dan sem se odpeljala na ogled Kobilarne Lipica,« je naštevala Jožica.

  Tako se je sklenila še ena uspešna izmenjava stanovalcev. Gospe Jožica in Helena sta z dobrimi izkušnjami in lepimi spomini ambasadorki te oblike potovanj upokojencev, da se za izmenjavo odloči še kdo.

  Prejšnji članekMILIJARDA TURISTOV, MILIJARDA MOŽNOSTI
  Naslednji članekPESTER UVOD V JESEN V PEGAZOVEM DOMU