PESTER AVGUST V PEGAZOVEM DOMU

  533

  V Pegazovem domu smo v avgustu poskrbeli za pestro paleto dogodkov: otvoritev razstave slik Emilije Trontelj, ogled razstave ob 350 – letnici Rogaške Slatine, sladoledni dan s kitaristom Rokom in domskimi pevci, tombola s sponzorjema Droga Kolinska in DM, na šiviljski delavnici smo polnili vrečice s sivko, pripravili dopoldan s koruzo, pekli, kuhali in ob tem veselo prepevali kot v starih časih,….

  3. avgusta smo imeli otvoritev razstave slik Emilije Trontelj, ki  je rojena v Lašah pri Mestinju. Obiskovala je srednjo ekonomsko šolo v Celju in se po upokojitvi začela udeleževati slikarskih tečajev pri raznih profesorjih in slikarjih. Jožica Trobec, predsednica DLLU Mavrica je povedala nekaj besed o 15-letnem delovanju društva ter o razstavi sončnic v Kulturnem centru. Za vmesne vložke je poskrbel domski žoga bend, ki je te dni slavil prvo obletnico delovanja, Gordana Kitak, ki je prebrala tri pesmi iz svoje zbirke Pogled v sanje ter Slavko Jerič s harmoniko. Njegove slike smo občudovali v avli Pegazovega doma od 25. maja in je ob tej priložnosti Pegazovemu domu poklonil sliko Šmidove domačije.

  Še preden je vročina uspela dobiti moč, smo stanovalke in stanovalce peljali do Kulturnega centra, kjer smo si ogledali nadvse zanimivo razstavo ob 350 – letnici Rogaške Slatine. Gospa Plemenitaš Marija se je razvnela ob slikah Wandelbahna, kako so lahko dopustili, da so ga takratni oblastniki porušili, namesto da bi ga obnovili. Bila je storjena velika nepopravljiva škoda. Spominja se, kako so ob hoji po Wandelbahnu odmevali koraki…

  Mateja Fidler, delovna terapevtka
  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekVAJE ZA MOČ, RAVNOTEŽJE, GIBLJIVOST, VZDRŽLJIVOST
  Naslednji članekSTE SE Z NAKUPOM PRENAGLILI? UKREPAJTE!