PEGAZOVI STANOVALCI NA POTEPU V ARBORETUMU

  404
  V torek, 29. maja, smo se s stanovalci in stanovalkami Pegazovega doma odpravili na izlet v Arboretum Volčji Potok. Z pesmijo in šalami smo si krajšali pot. Ko smo prispeli, smo se najprej okrepčali, nato pa pričeli z ogledom tega prečudovitega Arboretuma, ki sodi med najpomembnejšo vrtno arhitekturno dediščino v Sloveniji.
  Pot nas je vodila mimo razstave žuželk ter velikanov morja, čez drevored do uprave, kjer smo si ogledali razstavo umetnin iz voska, razstavo prečudovitih orhidej, kaktusov ter pisanih tropskih metuljev, ki so bili tako razposajeni, da jih je bilo prav težko ujeti v fotografski objektiv. Zatem je naše stanovalke in stanovalce vlakec popeljal na vožnjo po Arboretumu, kjer so si ogledali še del parka, ki ga zaradi omejene gibljivosti sicer ne bi mogli videti. Čudoviti cvetovi okrasnega luka in rodendronov so jih prav očarali. 
  Po končanih vožnjah smo se vkrcali na avtobus, se odpeljali proti Tuhinjski dolini, kjer smo imeli v prijetnem gostišču kosilo, nato pa smo se polni pozitivnih vtisov, pa tudi malo utrujeni, odpravili domov.
  Lucija Čerkuč, delovna terapevtka
  Prejšnji članek3. REVIJA UPOKOJENSKIH ZBOROV JUŽNE PRIMORSKE
  Naslednji članekCENEJŠE DNEVNO VARSTVO V PEGAZOVEM DOMU