3. REVIJA UPOKOJENSKIH ZBOROV JUŽNE PRIMORSKE

  865

  V petek, 1. junija 2012, je bila v Kulturnem domu v Postojni  3. REVIJA UPOKOJENSKIH PEVSKIH ZBOROV JUŽNE PRIMORSKE. Na tej reviji izberejo najboljši zbor za nastop na državnem srečanju.

  Samo ljubezen slajša je od muzike

  Na reviji v Postojni je sodelovalo devet zborov in dva gostujoča: ŽePZ DU Postojna, MePZ DU Postojna, oba pod vodstvom Mirjene Možina Čepirlo, PZ Centra dnevnih aktivnosti Koper pod vodstvom Elizabete Kržišnik, MoVS DU Bertoki –Prade pod vodstvom Željka Filipčiča, ŽeVS DU Pivka pod vodstvom Erneste Mevlja, ŽePZ Sinji galeb Izola pod vodstvom Lidije Kotnik, MePZ Avgust Šuligoj DU Ilirska Bistrica pod vodstvom Anamarije Surina, ŽePZ Pristan U3ŽO Koper pod vodstvom Elijane Humar, MoPZ Pivka pod vodstvom Marcela Štefančiča. Vsak je zapel vsaj eno ljubezensko ljudsko pesem. Srečanja sta se udeležila gostujoča zbora in sicer so večglasno popestrili mladi pevci iz OŠ Košana pod vodstvom Tine Matičič. Zbor je presenetili z venčkom ljudskih pesmi. Vsi smo radi prisluhnili tudi zboru iz zamejstva – MoPZ Franjo Venturini  Domjo – Trst pod vodstvom  Ivana Tavčarja. Najbolj se nas je dotaknil s z občuteno zapeto skladbo Bori (Srebotnjak, Kosovel).

  Revija upokojenskih pevskih zborov

  Revijo je pozdravil župan občine Postojna Jernej Verbič, ki je prvo uvrščenemu zboru izročil  priložnostna darila, ter predstavniki lokalne in pokrajinske organizacije upokojencev  Franc Koščak in Marjan Pavlič.  

  Letos je strokovna komisija (Miran Žitko, Neda Nanut in Klara Štrancar predstavnica Kulturne komisije ZDUS) izbrala za najboljši zbor  Ženski pevski zbor Pristan »U3ŽO Koper«, ki bo regijo zastopal oktobra na državnem srečanju, oziroma tekmovanju v Ljubljani.

  Revijo sta vsebinsko pripravila prostovoljca Karol Pavlin, tajnik pokrajinske zveze  DU Južne Primorske in Mirjana Možina Čepirlo, zborovodkinja pevskih zborov DU Postojna. Revijo je oblikovala in povezovala Silva Bajc v imenu OI JSKD Postojna, ki je soorganizirala celotno prireditev.

  Posebej veličasten je bil tudi zaključek lepega pevskega večera, ko so vsi zbori  skupaj zapeli primorsko himno »Vstajenje Primorske« pod vodstvom Ivana Tavčarja in ob spremljavi glasbenika Dimitrija Grlja.  Zborom  so pritegnili še vsi obiskovalci v dvorani. Pesem je dolgo v noč odmevala tudi v Gozdarskem šolskem centru, kjer je  sledilo družabno srečanje.

  Mirjana Možina Čepirlo, Franc Koščak

  Prejšnji članekPIHALNI ORKESTRI NA LJUBLJANICI, VABLJENI!
  Naslednji članekPEGAZOVI STANOVALCI NA POTEPU V ARBORETUMU