PIHALNI ORKESTRI NA LJUBLJANICI, VABLJENI!

  377

  Godbena glasba v prijetnih poletnih večerih doni iz Ljubljanice vse od Prulskega mostu, čez Tromostovje, mimo Plečnikovih arkad, pa vse do Mesarskega mostu, kjer se nastopajoči – ljubljanski pihalni orkestri – izkrcajo in odigrajo 20 do 30 minut programa, letos pa bodo 5 koncertov odigrali tudi v Paviljonu Zvezda Park.  Del programa na mostu in paviljonu je še posebej namenjen starejšim občanom, za katere v centru mesta na prostem ni veliko priložnosti za obisk brezplačnih kulturnih dogodkov (del projekta »Starosti prijazna Ljubljana«), sicer pa koncerti na barki pomenijo posebno atrakcijo za turiste, ki si z obrežja Ljubljanice vedno z zanimanjem ogledajo koncerte.

  PIHALNI ORKESTRI NA LJUBLJANICI – To je namreč akcija, ki se je zelo razveselijo tudi turisti, saj godbena glasba, ki v poletnih večernih urah doni iz Ljubljanice, na obrežje privabi mnoge radovedneže iz vseh vetrov. Koncerti bodo potekali v poletnih mesecih, junija, julija in septembra, predvidoma po naslednjih datumih:

      Sreda, 1.6. – Pihalni orkester Bežigrad

      Četrtek, 2.6. – Godba ljubljanskih veteranov

      Ponedeljek, 6.6. – Pihalni orkester Litostroj

      Ponedeljek, 27.6. – Pihalni orkester Vič

      Ponedeljek, 4.7. – Papirniški pihalni orkester Vevče

      sreda, 6.7. – Godba ljubljasnkih veteranov

      Sreda, 13.7. – Godba ljubljanskih veteranov

      Četrtek, 1.9. – Pihalni orkester Bežigrad

      Ponedeljek, 5.9. – Pihalni orkester Litostroj

      Torek, 6.9. – Papirniški pihalni orkester Vevče

  Člani pihalnega orkestra bodo na Mesarskem mostu odigrali cca. 20 minut programa – to je del projekta "Starosti prijazne Ljubljane", ki bo prispeval h kakovosti življenja starejših meščanov in sožitju generacij. Ljubljana je prvo slovensko mesto, ki se je ob podpori Mestne občine Ljubljana odločilo pristopiti k projektu »Starosti prijazno mesto« (program Svetovne zdravstvene organizacije, s katerim želijo mestnim oblastem po svetu pomagati pri uvajanju prijaznejšega načina življenja in odnosa do starejših meščanov) in je tako postala vzorec ostalim slovenskim mestom. Koordinator projekta za Slovenijo: Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje.

  Sodelujoči: Pihalni orkester Bežigrad, Godba ljubljanskih veteranov, Pihalni orkester Litostroj, Pihalni orkester Vič, Papirniški pihalni orkester Vevče

  Več o tem:

  http://www.zkdlj-zveza.si/index.php

  Prejšnji članekPRIPRAVA AVTA ZASTONJ VSAKEMU PETEMU!
  Naslednji članek3. REVIJA UPOKOJENSKIH ZBOROV JUŽNE PRIMORSKE