CENEJŠE DNEVNO VARSTVO V PEGAZOVEM DOMU

  486

  Dnevno varstvo je oblika institucionalnega varstva, uporabniki dnevno prihajajo v dom, kjer jim je zagotovljena socialna oskrba in nega ter zdravstveno varstvo glede na njihovo stanje in potrebe.
   
  V kolikor za dnevno varstvo ni toliko uporabnikov, da bi lahko oblikovali samostojno skupino, jih vključimo  v skupino med ostale stanovalce, kjer jim omogočamo kvalitetno preživljanje časa.

  Uporabnike vključujemo v vse aktivnosti, ki jih dom nudi ostalim stanovalcem: sodelujejo pri telovadbi, družabnih igrah, sprehodih, ustvarjalnih delavnicah in ročnih delih ter na prireditvah in nastopih.

  Uporabnike z demenco namestimo v skupino za demenco, kjer jim poleg aktivnosti in prehrane  zagotavljamo tudi ustrezno varstvo.
  Gospodarska kriza in varčevalni ukrepi se odražajo na mnogih področjih, v številnih primerih tudi v družinskih proračunih. V Pegazovem domu se skušamo prilagajati nastalim razmeram, zato smo s 1. junijem cene za dnevno varstvo znižali.

  Cene, oblikovane po Metodologiji za izračun cen socialno varstvenih storitev, sicer znašajo za dnevno varstvo 70 % cene institucionalnega varstva, v Pegazovem domu pa smo se odločili cene znižati tako, da znaša 8 urno varstvo za uporabnika, ki je vključen v skupino za dementne 15 EUR, če pa je uporabnik vključen v vitalno skupino znaša cena 8 urnega varstva 12 EUR.
  Kot že omenjeno, je v tej ceni vključena prehrana – zajtrk, kosilo, malica, sodelovanje pri aktivnostih, zdravstvena nega in ustrezno varstvo, če gre za uporabnika z demenco.

  Z nižjimi cenami se želimo približati finančnim možnostim uporabnikov ali njihovim svojcem, zlasti tistim, ki tako obliko varstva nujno potrebujejo.

  Kristina Kampuš
  direktorica doma
  Za več informacij kliknite TUKAJ

  Prejšnji članekPEGAZOVI STANOVALCI NA POTEPU V ARBORETUMU
  Naslednji članekF3ŽO: MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE, NATEČAJ