F3ŽO: MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE, NATEČAJ

  466

  Festival za tretje življenjsko obdobje že leta goji vrednote sožitja med generacijami in si prizadeva za čim več uspešnih projektov s področja medgeneracijskega sodelovanja. Izkušnje, modrosti in znanje starejših so dragocena podpora mladim, ti pa s svojo radovednostjo in željo po izboljšanju kakovosti življenja starejših oseb gradijo neprecenljive in pristne odnose ter strpno in solidarno družbo.
  Ker je leto 2012 Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami, Festival za tretje življenjsko obdobje pa je osrednji dogodek Evropskega leta 2012 v Sloveniji, ponosno vabimo vse organizacije, da prijavijo posameznike, ki svoj čas namenjajo sožitju različnih generacij in izvajajo projekte ter dejavnosti medgeneracijskega sodelovanja, ter jih tako predstavijo širši javnosti.

  Festival za tretje življenjsko obdobje letos razpisuje NATEČAJ MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA pod dvema naslovoma: Mlado srce za nasmeh starejših in Plemenito zrelo srce za nasmeh mlajših.

  POGOJI SODELOVANJA:

  KDO?   
  Natečaja medgeneracijskega sodelovanja se lahko udeležijo vsi posamezniki, ki pripomorejo k boljšemu življenju starejših, in tisti, ki bogatijo znanje mlajših.

  DO KDAJ?  
   
  Natečaj medgeneracijskega sodelovanja poteka do 13. avgusta 2012.

  KAKO?   

  Z izpolnjeno prijavnico in kratkim opisom medgeneracijske dejavnosti lahko organizacija prijavi posameznike, ki svoj prosti čas namenjajo medgeneracijskim projektom ali dejavnostim in s tem prispevajo k utrditvi in širjenju vrednot sožitja med generacijami.
  Izpolnjeno prijavnico in priloge pošljite po pošti na naslov Festival za tretje življenjsko obdobje, Proevent d. o. o., Dunajska cesta 10, p. p. 3558, 1000 Ljubljana, s pripisom: NATEČAJ MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA.

  TEHNIČNE ZAHTEVE   

  V prijavnici zapišite (ali pošljite kot prilogo prijavnici) kratek opis medgeneracijskega projekta ali aktivnosti (največ 1000 znakov vključno s presledki). Prijavnici priložite do tri fotografije.

  POVEZAVA NA PRIJAVNICO:

  docF3ŽO12 NATEČAJ MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA – prijavnica (.doc 160KB)

  KRITERIJI IZBORA: Število izvedenih projektov na temo medgeneracijskega sodelovanja ter časovna aktivnost na projektih, prispevek k bogatitvi solidarnosti med generacijami in bolj strpni ter solidarni družbi.

  NAJBOLJŠI: Zmagovalca bosta prejela naziv Mlado srce za nasmeh starejših ter Plemenito zrelo srce za nasmeh mlajših in bosta predstavljena v okviru kulturnega programa festivala.

  Več informacij: www.f3zo.si

  Prejšnji članekCENEJŠE DNEVNO VARSTVO V PEGAZOVEM DOMU
  Naslednji članekVARNO KOLESARJENJE PO LJ ZA AKTIVNO STAROST