PEGAZOVA NAJ PROSTOVOLJKA KATJA ŽLOGAR

1126

Na Slovesni dan prostovoljstva, v torek, 23. maja, so v Domu II. slovenskega tabora Žalec razglasili prejemnike nazivov. Častno pokroviteljstvo Slovesnega dne je prevzela predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. Pegazova naj prostovoljka je Katja Žolgar. S prostovoljskim delom je pričela v Pegazovem domu v letu 2018. Je novinarka Štajerskega vala in v Pegazovem domu enkrat tedensko vodi bralne urice, ki so pri stanovalkah in stanovalcih zelo priljubljene. Stanovalci pravijo, da so druženja zelo zanimiva in poslušalca pritegnejo.  »Katja se mi zdi zelo prisrčna in simpatična. Ima zelo dober, sproščujoč in zanimiv glas, ki samo doživetje zgodb še dodatno popestri “, je le eno od mnogih pozitivnih odzivov na njena prostovoljna udejstvovanja.

PRIJETNE BRALNE URICE

Katja Žolgar: »Vsak teden urico časa namenim branju knjig stanovalcem Pegazovega doma. Vedno vsi z zanimanjem pričakujemo kaj se bo zgodilo z glavnim junakom. Rekli smo, da bi brali nekaj „krajšega, slajšega, lahkotnejšega“. V Knjižnici Rogaška so  knjižničarke pripravile točno take knjige, ki ponujajo kratke zgodbe o tem in onem. O zgodbah malega človeka, pisane na hudomušen način.  Pegazov dom je nabavil dve knjigi Barbare Hanuš o gospeh, ki žive v domu starejših, ki v zgodbah opisuje življenjske preizkušnje, te so lahko ovira, lahko pa nam dajo moč, da najdemo pravo pot. Brala sem knjigo Martina Goloba, o pričevanju o stikih z njegovimi sledilci v času epidemije, o pristni navzočnosti na spletu ter o bistvenih vsebinah krščanske vere.  Po prebranem si vedno vzamemo čas še za prijeten klepet. Nekaj o vsebini nekaj pa o stvareh vsakdana. Izjemno radi prisluhnejo branju knjig in zelo radi klepetajo – jaz pa z njimi.

NAJ PROSTOVOLJKA

Veliko časa so namenili zgodbam vsem dobro poznanega in cenjenega odvetnika Petra Čeferina. Obdelali so hudomušne Slatinske zgodbe, ki so jih zbrali pred leti v zanimive zbornike in jih objavljali. Nasmejali so se čestitkam in pozdravom poslušalcev prav posebnega radia. Seveda so to namišljene zgodbe, a smeh ob prebiranju je pristen. Urica, ki jo preživijo ob prebiranju kar prehitro mine. Klepetajo, berejo in včasih tudi kakšno zapojejo. Lepo je, ko so skupaj, pravijo.

Katja si zagotovo zasluži naziv »Naj prostovoljka« saj se vključuje v razne oblike prostovoljnega dela v Pegazovem domu kot so: vodi bralne urice za stanovalce, tudi kdaj povezuje prireditve,  bila je vezni člen pri dostavi voščilnic, ki so jih izdelali otroci in vzgojiteljice slatinskih vrtcev za stanovalce ter pri projektu Zlata kroglica.

Mateja Fidler

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekNAPOVEDUJEMO 22. FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE
Naslednji članekVARČEVANJE: VELIK RAZKORAK MED KREDITI IN DEPOZITI