PEGAZOV PUSTNI KARNEVAL ODGANJA SNEG

  509

  Pust je praznik z dolgoletno tradicijo, tudi pri nas vsako leto s pustnimi maskami odganjamo zimo in sneg. Vzdušje je bolj veselo, razigrano, za tren celo bolj glasno in smejoče, kot ponavadi – tako je bilo tudi 13.2.2018 v Pegazovem domu. 

  Na pustni torek je že zgodaj zadišalo po slastnih krofih, ki so jih pripravljali naši stanovalci in gospodinje. Otvoritev Pegazovega karnevala je naredila fina gospoda, ki je prišla iz Italije. Po domu so se sprehodile Benečanke s Casanovo. Za tem se je predstavilo še pet skupin, ki so tekmovale za nagrado najboljše maske doma. Kostume so kreativno ustvarili sami.
  Skupina Spominčice so se predstavile z unikatnimi kostumi srčkov, skupina Zarja so  predstavljali norčave klovne, združene skupine – Ob potoku, Rožmarin in Ena A so predstavili značilno jesensko delo Štajercev – trgatev,  združeni skupini Modrijani in Mavrica pa so nas zaradi svojih kostumov popeljali v poletje, ob morje, bili so namreč mornarji. Prvo nagrado so letos prejeli trgači grozdja. Bilo je prav razigrano, dobre volje in krofov polno rajanje, ki je potekalo še dolgo v popoldan.

  Nina Ivič- socialna delavka,
  Valentina Misja- delovna terapevtka
  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekZ VLAŽILNIKOM ZRAKA NAD SUH ZRAK
  Naslednji članekZABAVNA PREDSTAVA O ZDRAVI PREHRANI