ZABAVNA PREDSTAVA O ZDRAVI PREHRANI

  1059

  Vse večji pomen dajemo zdravemu prehranjevanju in tako je tudi prav. Na hudomušen in zabaven način so nam učenci OŠ Bistrica ob Sotli, ki obiskujejo krožek »Socialni in kulturni kapital« pod mentorstvom Barbare Verbančič zaigrali »Skeč o zdravi prehrani«.

  Zgodba govori o obsedenosti žene z zdravim načinom prehranjevanja. Mož se s tem ne strinja, raje zahaja v gostilno in k svoji mami na govejo juhico in mastno svinjsko pečenko. Žena je zgrožena in prav tako njena prijateljica – onidve raje hodita na jogo in jesta vegansko hrano.

  Ga. Božena se jim je na koncu zahvalila in dala nekaj sladkega za pod zob. Povedala jim je, da malce sladkorja ne škodi – seveda so se učenci s tem strinjali. Po koncu je bila predvsem navdušena nad njihovo samozavestjo in nad tem kako dobro so odigrali – bili so prepričljivi! Ga. Marija in ga. Sonja sta rekli, da jima je bilo zelo lepo in da si še večkrat želita, da bi prišli s kakšnim skečem, da se nasmejita.

  Ga. Katarina vsak dan pije kakav in ob tej predstavi je začela razmišljati- ali res mleko in čokolada tako škodita našemu organizmu. Skupaj sva v hecu ugotovili, da je čokolada iz kakava, ta pa prihaja s kakavovca. Ker je kakavovec drevo, drevo pa je rastlina, je čokolada zelenjava.

  Velika hvala učencem sedmega razreda Osnovne šole Bistrica ob Sotli Alenu Laboharju, Emi Dobrina in Petri Žuraj ter učiteljici Barbari Verbančič za lepo odigrano predstavo, ki nam je polepšala sredino dopoldne.

  Tina Misja, pripravnica delovne terapije
  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekPEGAZOV PUSTNI KARNEVAL ODGANJA SNEG
  Naslednji članekSIMBIOZA VABI NA BREZPLAČNE PROGRAME