PEGAZOV DOM: JESENSKE KULINARIČNE DOBROTE

1057

Čudoviti jesenski dnevi, ki so nam letos podarjeni so še lepši v dobri družbi in ob preprostih jesenskih specialitetah, ki nam jih ponuja narava. Ob zorenju buč se navdušimo nad bučnimi zavitki ali bučnicami, ki smo jih v Pegazovem domu večkrat pripravili na različne načine – iz vlečenega, kvašenega testa in kot zavihanko.

Stanovalci so imeli priložnost lupiti in ribati buče različnih vrst pod vodstvom naših gospodinj – Darije, Vide in Vanje ter prostovoljk iz Društva Gaja – Cvetke in Slavke. Pomembna pri tej jedi je tudi dobra domača skuta, ki jo pridobivamo iz Kmetije Polajžer izpod Boča. Iz kakovostnih sestavin in ob izkušenih kuharicah je zagotovljena tudi dobra bučnica.

Stanovalkam in stanovalcem smo pripravili tudi kostanjev piknik. Družili smo se ob kuhanih in pečenih kostanjih ter prijetni glasbi. Privoščili smo si jih obilo, zraven pa degustirali mošt, saj je to preverjeno dobra kombinacija oktobrskih dobrot.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

VEČ:PEGAZOV DOM

Prejšnji članekNA SPLETU IN V APLIKACIJAH NE ZAUPAJTE NEZNANCEM
Naslednji članekGRIPA JE ZA STAREJŠE LAHKO HUDA BOLEZEN