OTVORITEV PARKA NA MARTINOV PETEK

930

Na Martinov petek dopoldan smo v Pegazovem domu svojemu namenu uradno predali novo pridobitev, novo urejen park pred vhodom v dom. Med stanovalci in zaposlenimi se je že nekaj časa kazala tako želja kot potreba, da se zagotovi čim več urejenega prostora za bivanje na prostem.

In tako se je, še pod vodstvom letos upokojene direktorice Kristine Kampuš, pričela snovati ideja o preureditvi zelenih površin pred vhodom v dom v manjši park. V sodelovanju s krajinsko arhitektko se je pripravil celovit projekt zunanje ureditve. Želeli smo pridobiti dodatne gibalne in sedalne površine. Tako smo oblikovali zavite poti iz štokanega betona, ki so brez nivojskih prehodov in omogočajo samostojno gibanje tudi gibalno oviranim stanovalcem. Pot se navezuje na pločnik ob javni poti, vodi proti promenadi in se krožno navezuje v drugo polovico parka. Ob poti so zasajene različne rastline, ki bodo v bodoče posameznim kotičkom nudile večjo zasebnost, sicer pa ustvarjajo prijeten in domač ambient. V kortenastih loncih so zasajena zelišča in dišavnice, ki so zaradi višine loncev lažje dostopne za opazovanje, vonjanje. Stanovalce bodo spomnile na vrt doma. Predvsem pa smo želeli zagotoviti dovolj dodatnih površin za posedanje na prostem. Namestili smo dodatne klopi s pripadajočimi mizicami. Stanovalci so z zanimanjem spremljali dela in komaj čakali, da so lahko izkoristili tople jesenske dni za sprehod in posedanje v parku.

Na krajši slovesnosti ob otvoritvi je stanovalce in goste nagovorila direktorica Irena Strašek ter poudarila, da je park pomembna pridobitev za kvaliteto bivanja v Pegazovem domu. Stanovalce sta nagovorila tudi lastnik Matjaž Čampa in župan mag. Branko Kidrič. Vsi trije so s simboličnim prerezom traku park tudi uradno otvorili. Prireditev so popestrili nastopajoči: Marija Fric na citrah, Julija Švab s pesmijo Benjamina Ipavca ter domski Žoga bend.

Stanovalcem želimo čim več sprehodov in prijetnih trenutkov ob posedanju v novem parku.

Irena Strašek, direktorica

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPEGAZOV DOM: SKUPAJ NAM JE RES LEPO
Naslednji članekNEOPOREČNA ŽIVILA NA PRAZNIČNIH MIZAH