OKTOBRSKI KONCERTI NA LJUBLJANSKEM GRADU

  384

  10 brezplačnih vstopnic za vsak koncert čaka prvih pet srečnežev, ki nam bodo poslali e-pošto na naslov info@ljubljanskigrad.si  s pripisanim naslovom koncerta, ki bi ga želeli obiskati. Prvih pet bo prejelo po dve brezplačni vstopnici.

  Koncertni cikel Boben in lajna na Ljubljanskem gradu 2012 – Mejniki

  Balžalorsky/ Drašler 3o , Stanovska dvorana, 19.10.2012 ob 20.00
  Zasedba: Jošt Drašler, kontrabas, Vid Drašler, bobni in zvočila, Vitja Bažalorsky, kitara
  Trije glasbeni ustvarjalci, ki sestavljajo zasedbo Balžalorsky/Drašler 3o, soustvarjajo sodobni jazzovski in svobodni eksperimentalni prostor na domačih tleh. Jeseni 2011 so pod okriljem Založbe Radia Študent izdali avtorski prvenec Wu-wei. Kritiki so ga ocenili kot eno boljših jazzovskih plošč, ki so pri nas izšle v tem letu. Letos pa že pripravljajo nov program, ki bo premierno izveden na Ljubljanskem gradu. Njihov koncert bo hkrati tudi javno snemanje njihovega naslednjega albuma.

  Trio IORI, Stanovska dvorana, 27.10.2012 ob 20.00
  Zasedba: Boštjan Simon, saksofon (Slovenija), Tasos Savopulus, kitara (Grčija), Dimitris Christides, bobni (Grčija)
  Saksofonist Boštjan Simon bo pripeljal k nam Trio IORI pod vodstvom grškega kitarista Tassa Savopulosa. Njegove avtorske kompozicije se sučejo okrog kontrasta med nenavadnimi melodijami in ostinatnimi modalnimi bazami. Trio izžareva posebno ritmično in harmonsko dinamiko, ki je odsev skupinskega muziciranja in referenc tako v sodobnem jazzu kot v klasični glasbi poznega modernizma.

  Cena vstopnice:
  – odrasli: 6,00 € ,
  – študenti, dijaki, upokojenci, brezposelni in skupine nad 15 oseb: 4,00 € (cikel koncertov: 20,00 €),
  – gibalno in senzorno ovirane osebe s spremljevalci in otroci do 7. let v spremstvu staršev imajo vstop prost.


  Koncert iz cikla Jure Tori z gosti na Ljubljanskem gradu
  Orlek – akustično , Palacij, 22.10.2012 ob 18.00
  Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij. Repertoar bo zelo pester: od njihovih prvih pesmi do skladb z zadnjega albuma Repete. Orleki obljubljajo nehrupno, a poskočno ter kakovostno glasbo v akustični izvedbi.

  Cena vstopnice: 10,00 €


  Koncert iz cikla "Zvoki klasike"
  Sonja Pahor: Bele in črne tipke, Stanovska dvorana, 25.10.2012 ob 18.00
  Program: L. van Beethoven, R. Schumann, A. Srebotnjak, S. Prokofjev

  Sonja Pahor je študirala pri Dubravki Tomšič na Akademiji za glasbo in po diplomi dobila študentsko Prešernovo nagrado. Izpopolnjevala se je v Taormini in na salzburškem Mozarteumu, na Akademiji svete Cecilije v Rimu pa tudi diplomirala. Je nagrajenka več pianističnih tekmovanj, med njimi v Pescari, Trevisu, Tarantu in Senigallii. Sonja Pahor vodi klavirske mojstrske tečaje na toskanski Glasbeni ustanovi Sinfonia, na Umetniški akademiji v Rimu, na Glasbeni akademiji v Traniju in na Sardiniji. Je članica žirij mednarodnih klavirskih tekmovanj doma in v tujini ter stalna članica žirije na mednarodnem klavirskem tekmovanju Chopinov zlati prstan, ki je uvrščeno v prestižno ustanovo »Alink-Argerich«.

  Cena vstopnice: 8,00 €

  Zaradi omejenega števila parkirnih mest, priporočamo uporabo vzpenjače.
  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

  Prejšnji članekSIMBIOZ@ – MOST MED GENERACIJAMI
  Naslednji članekSOCIALNA DRŽAVA IN VARČEVALNI UKREPI