SIMBIOZ@ – MOST MED GENERACIJAMI

  349

  S prvimi jesenskimi dnevi je vse bližje tudi projekt Simbioz@, vseslovenski medgeneracijski prostovoljski projekt učenja veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše. Udeleženci se bodo poleg tega seznanili še z družbenimi omrežji in njihovo uporabo. Brezplačne delavnice se bodo odvijale v tednu med 15. in 19. oktobrom po vsej Sloveniji.

  Prijave za udeležence in prostovoljce se zbirajo do 11. oktobra. Vsak dan je zapolnjenih več mest, zato priporočamo, da se čim prej prijavite, saj je število udeležencev na posameznih lokacijah omejeno.

  Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom in mobilnim telefonom, vzbuditi in okrepiti njihovo samozavest ter jih motivirati za nadaljnje učenje in uporabo računalnika, interneta in mobilne telefonije. Projekt želi mlade pozvati k prostovoljstvu, starejše pa spodbuditi, da se vključijo v vseživljenjsko učenje in s tem dvignejo raven kakovosti svojega življenja.

  Nova ambasadorka projekta Nataša Pirc Musar, informacijska pooblaščenka,  poudarja pomembnost tehnologije za starejše:“Starejši niso za na odpad, so del naše družbe in imajo prav tako pravico, da uporabljajo e-storitve. Sama delam v državni upravi in vem, koliko teh storitev se da opraviti preko računalnika. Mislim, da so mnoge storitve koristne predvsem za starejše. Ni jim treba hoditi do upravnih enot in do drugih državnih organov, ampak lahko vse opravijo v udobju svojega doma.“

  Prijave potekajo preko spletne strani www.simbioza.eu, telefonske številke 040 940 888 in Info točk na Si.mobilovih izpostavah po celi Sloveniji.
  Za več informacij obiščite spletno stran: www.simbioza.eu
   

  Prejšnji članekVEDNO AKTIVNI- POSEBNA PONUDBA ZA UPOKOJENCE
  Naslednji članekOKTOBRSKI KONCERTI NA LJUBLJANSKEM GRADU