ODPRLI RAZSTAVO IN KRSTILI MOŠT

  465

  Na Martinov večer so v DOSOR-ju v Radencih pripravili odprtje razstave del umetnika Predraga Szilvassy-ja ter krstili mošt. Več kot 50 obiskovalcev je uživalo ob živo zapetih in odigranih skladbah samega umetnika ter pokušnji novonastalega vina.

  Danes je v DOSOR-ju potekalo odprtje razstave umetniških del Predraga Szilvassy-ja, ki slovi po svojih portretih in obsesiji s človeškim telesom. Več kot 50 obiskovalcev je nagovorila umetnica Tatjana Mijatovič, ki je predstavila samega umetnika ter orisala vsebino projekta. Dogodek je popestril glasbeni vložek Predraga Szilvassy-ja, ki je zaigral na klavirju in zapel v svojem domačem jeziku, hrvaščini.

  Odprtje razstave se je nadaljevalo z obiskovalcem izjemno atraktivnim krstom mošta. Po obredu so imeli obiskovalci možnost poizkusiti novonastalo vino.

  Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja: »V Dosorju se zavedamo, da družba brez kulture ni v ravnovesju, zato se trudimo doprinašati k temu z Dosorjevim razstaviščem, dogodki, likovnimi kolonijami in stalno postavitvijo del. Želimo si, da naši stanovalci niso izolirani, ampak vključeni in imajo reden dostop do kakovostnih kulturnih dogodkov.«

  Prejšnji članekPAKET MOBITEL PENZION 300 PLUS
  Naslednji članekPRENOS DOBRIH PRAKS DNEVNIH CENTROV V AVSTRIJO