NOV MENOPAVZNI IN ANDROPAVZNI CENTER

  469

  Slovenija dobila prvi Holistični menopavzni in andropavzni center v okviru Medical centra Rogaška

  Medical center Rogaška je  v Rogaški Slatini odprl prvi Holistični menopavzni in andropavzni center. Gre za prvi tovrstni center, ki ga je dobila Slovenija in tudi Evropa, ki na enem mestu ponuja vse za celovito obravnavo problemov žensk in moških po 40. letu starosti.

  Kot je povedal direktor Medical centra Rogaška Zvone Novina, Rogaška Slatina ponuja enkratno okolje zdraviliškega parka. V tem okolju se nahaja 7 hotelov, ki so skupaj lani ustvarili več kot 250.000 nočitev, kar predstavlja več kot 1/5 vseh nočitev vseh 15 slovenskih zdravilišč, kar je zelo veliko. »Če pogledamo natančneje v primerjavi z ostalimi slovenskimi zdravilišči, ustvarimo kar 22 % vseh tujih nočitev v zdraviliških hotelih, največ gostov prihaja iz Italije, Rusije, Avstrije ter Nemčije, Ukrajine, Azerbajdjana, Kazahstana in Izraela.« Poudaril je, da so glavna področja delovanja Medical centra Rogaška balneologija, diagnostika in programi pomlajevanja. »Po celovitosti ponudbe smo edini v svetovnem merilu. Holistični center je nadgradnja obstoječe ponudbe.«
  Ljudje se po štiridesetem letu srečujejo z mnogimi težavami, recimo ženske imajo težave s srčno-žilnim sistemom, z debelostjo, s sladkorno boleznijo, z boleznijo ščitnic, imajo raka, uroginekološke težave, težave s kožo in z videzom, s čustveno nestabilnostjo in pomanjkanjem libida, pri moških pa so še težave s prostato, z libidom, s pešanjem moči in energije. Mnoge težave pri nas so še vedno tabu teme: ne govorimo o tem, kaj se dogaja v duševnem stanju starejših, ko gredo od doma otroci in je stanovanje nenadoma prazno, ko moške recimo nenadoma oblije pot, ko se zmanjša libido in pade želja po spolnosti. »Z novim Centrom pa naredimo celotno obravnavo posameznika v dveh dneh,« je še dejal Novina.

  Strokovni vodja Holističnega menopavznega in andropavznega centra v sklopu Medical centra Rogaška v Rogaški Slatini doc. dr. Damir Franić je izpostavil, da je Holistični menopavzalni Center produkt, ki smo ga zastavili zato, da multidisiplinarno in na enem mestu obravnavamo žensko in moškega v zrelih letih. Ideja Centra je, da v največ 2 dneh obravnavamo moškega ali žensko, in sicer tako, da na podlagi želja vsake posameznice/ka izdelamo povsem individualni program in ga ponudimo holistično. O tem, zakaj je ta program poseben in nov v našem prostoru, pa je pojasnil: »Zdravniki se bodo v celoti posvetili in prisluhnili pacientu. Sodobni pacient želi postati partner v kreiranju programa, ki bo izboljšal kakovost njegovega življenja. Tega do sedaj na enem mestu ni ponujal še nihče, tako da je Medical center Rogaška prvi pri nas in v Evropi, ki to ponuja. Drugi pomemben razlog je ta, da sta uradna in alternativna medicina še vedno na dveh bregovih. V našem Centru želimo, da bi bil ta prepad čim manjši. Kljub temu, da smo zagovorniki s podatki podprte medicine, se zavedamo, da v nekaterih primerih alternativna medicina zelo pomaga, predvsem takrat, kadar jo pacienti potrebujejo (akupunktura, kiropraktika, zdrava prehrana).«

  Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo, d. o. o., je zasebna zdravstvena ustanova, največja te vrste v Sloveniji, saj šteje 140 oseb iz zdravstvenega kadra. Kar 37 zdravnikov skrbi za zdravje obiskovalcev. Edini pri nas imajo standard 8 – ponujajo zdraviliško nadaljnje zdravljenje in rehabilitacijo obolelih na prebavnem sistemu ali tistih z metabolnimi obolenji. Podjetje že štiri leta v javnosti nastopa pod blagovno znamko Medical center Rogaška. Išče sinergijo s slovenskimi bolnišnicami, ki imajo specifična znanja. Glavna področja delovanja Medical centra Rogaška so balneologija, diagnostika in programi pomlajevanja. Holistični center je nadgradnja obstoječe ponudbe.
  Več o centru si lahko ogledate TUKAJ

  Prejšnji članekVABILO NA LITERARNI VEČER V DOSOR-ju
  Naslednji članekREVIZIJSKO POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA