VABILO NA LITERARNI VEČER V DOSOR-ju

  569

  Na literarnem večeru bo predstavljen že četrti zbornik zgodb in pesmi članic literarnega krožka DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,
   z naslovom »Ure naših dni«.

  V DOSOR-ju, domu starejših občanov Radenci,  vidimo svoje poslanstvo pri delu s starejšimi tudi v zadovoljevanju  potreb kot so  ohranjanje mentalne aktivnosti, družbene vključenosti ter razvijanje samospoštovanja ljudi v tretjem življenjskem obdobju.

  Zastavljenemu se poskušamo približati skozi različne aktivnosti in projekte v katerih stanovalci DOSOR-ja, dejavno sodelujejo in ustvarjajo.

  Tako bo v nedeljo, 27. maja 2012, ob 18. uri, v knjižnici DOSOR-ja, literarni večer s  predstavitvijo že četrtega zbornika zgodb in pesmi »Ure naših dni«.
  Zbornik je plod aktivnega dela stanovalcev, ki skupaj s člani Društva upokojencev Radenci ter sodelavci DOSOR-ja, ustvarjajo v okviru literarnega krožka. Ljubitelji pisanja in branja se srečujejo in družijo vsako sredo v knjižnici DOSOR-ja, kjer literarni krožek domuje in deluje pod strokovnim vodstvom prostovoljke  gospe Bee Baboš Logar. Ne družijo se le ob sredah, temveč skupaj obiskujejo tudi kulturne prireditve in dogodke izven doma in tudi na kakšen izlet se podajo skupaj.

  V 4. številki zbornika najdemo zanimivo in poučno branje za vse starostne skupine, ki jih zanima lepa beseda. Tokratni literarni zbornik je še prav poseben in vsebinsko zelo bogat, saj se v njem s svojimi pesmimi in prispevki predstavljajo tudi  gostje, in zaradi zanimivih življenjskih pripovedi, ki so nam jih zaupali »Naši devetdesetletniki«. Tako se imenuje tudi posebna priloga zbornika. Vse to zagotovo daje temu zborniku še posebej veliko dodano vrednost.

  Izid zbornika »Ure naših dni«  je zagotovo eden od  projektov DOSOR-ja, ki omogočajo drugačen vpogled v starost in razvijajo medgeneracijsko sodelovanje, saj je delno sofinanciran preko programa LAS Prlekija: Odpravljanje stereotipov o starosti.

  Dodatne informacije:

  Nada Verdev, tel.: 386(0)2 568 46 10 , e-pošta: nada.verdev@dosor.si

  Prejšnji članekAKCIJA: BREZPLAČEN VPIS V BAZO PONUDNIKOV!
  Naslednji članekNOV MENOPAVZNI IN ANDROPAVZNI CENTER