NAGRADA MATIJI ZA ODGOVORNO PRAKSO 2014

  513

  Mreža MATIjA je dobitnica letošnje nagrade za družbeno odgovorno podjetniško prakso v kategoriji za mala in srednja podjetja, ki jo podeljuje Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, pod pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje.

  12.5.2014 je v okviru mednarodne konference Nove ekonomije za trajnostne horizonte na Bledu potekal finalni izbor in podelitev nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe v letu 2014. Nagrado podeljuje Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, ki je tesno povezana z globalnimi gibanji za trajnostni razvoj in jo podpirajo ugledne domače in tuje organizacije: AmCham – Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS – mreža slovenskih nevladnih organizacij, CSR Europe – evropsko združenje za družbeno odgovornost podjetij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede in drugi.

  S ponosom sporočamo, da je bila mreža MATIjA letošnja zmagovalka in dobitnica prestižne nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe v kategoriji majhnih oziroma srednje velikih podjetij. Pri izbiri je komisija upoštevala inovativnost, konkretne učinke, spremljanje odziva uporabnikov, širino družbenega vpliva in dolgoročno vzdržnost.

  Poleg zadovoljnih uporabnikov, ki oblikujejo našo mrežo, je ta nagrada izjema potrditev, da je mreža MATIjA zdrava, družbeno odgovorna in dolgoročno vzdržna poslovna ideja, v kateri so zelo ugledne organizacije prepoznale širok družbeni vpliv. Sodelujočim partnerjem v mreži pomeni pomembno priložnost, predvsem pa učinkovito pomoč vse večji skupini starejših, ki postaja tudi vse bolj pomembna skupina na trgu. Ta prestižna nagrada je zelo pomembna tudi za rast mreže MATIjA, saj potrebujemo nove partnerje , sredstva za razvoj in široko prepoznavnost, da bi imeli vsi vključeni dolgoročno korist preko zadovoljne skupine starejših uporabnikov in njihovih svojcev.

  Hvala vsem, ki ste nam pomagali idejo oblikovati in jo oživeti v praksi. Hkrati pa vabljeni vsi, ki želite sodelovati pri nagrajenem družbeno odgovornem projektu MATIjA, da se nam pridružite in z nami sooblikujete mrežo, ki bo tudi mlajši generaciji v prihodnosti pomagala preživeti prijetno starost.
  Več: MATIJA

  Prejšnji članekPRAVE VAJE ZA ZDRAVO SRCE
  Naslednji članekSANOLABOR: IZDELKI ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE