MEGA DARILO: INTERNETNI VODIČ ZA SENIORJE

  508

  Zakaj je Pasadenina knjiga tako dolgo nastajala? Cilj založbe in avtorjev je bil napisati knjigo, ki bo bralcu, ki z računalnikom ni na »ti«, zares prijazna in v pomoč, ne pa le spisek suhoparnih navodil, ob katerem bralec potrebuje slovar. Knjiga vas bo na preprost in razumljiv način popeljala v skrivnost osnov računalnikov ter uporabe svetovnega spleta in brez tega priročnika si vstopa v svetovni splet skoraj ne moremo predstavljati.

  Priročnik so pripravili domači poznavalci. Nikolaj Pečenko, ki se je kot avtor ali prevajalec podpisal pod 34 knjig, med katerimi so bile številne, ki so v slovenskem jeziku prve razkrivale skrivnosti računalnikov.

  Brane Šalamon je avtor knjig in radijskih iger, v novinarstvu je več kot 35 let in s pojavom interneta je v Sloveniji pričel proučevati teoretične zakonitosti omrežnega založništva in uvajal praktične rešitve v različnih oblikah. Gorazd Praprotnik je uveljavljeni računalniški strokovnjak, pridružil pa se jim je tudi Dore Tomažič, ki je seveda psevdonim izkušenega prekaljenega začetnika.
     
  Brez skrbi, kar naprej!

  Vodnik za seniorje, starejše in ostale odrasle – o računalniku in svetovnem spletu

  Avtorji: Nikolaj Pečenko, Brane Šalamon, Gorazd Praprotnik, Adi Slabe, Dore Tomažič
  Založba Založba Pasadena, d. o. o.
  redna cena 24,90 EUR
  vezava broširana
  strani 300
  izid maj 2012
  ISBN 9789616661317

  Za naročilo klikni: ZALOŽBA PASADENA


  Iz uvodnika Braneta Šalamona:

  »(…) Raziskave v zadnjih letih so pokazale, da je med računalniškimi uporabniki vse več starejših in upokojencev, ki namesto tradicionalnega vrtnarjenja, branja knjig ali sprehajanja vse raje brskajo po internetu.

  Izobraževanje je vseživljenjski proces in informacijska družba nam je omogočila nove oblike komuniciranja ter spremembo v načinu življenja.

  Zato smo se tudi lotili tega priročnika, da pomembni generaciji odpremo tudi ta svet zabave, dela, preživljanja prostega časa, kjer nam svetovni splet odpira povsem nova področja. In prav zaradi tega je »fajn« vsako jutro prižgati računalnik, se »logirati« (poglejte v priročnik, kaj je to) in skoraj na novo zaživeti. Toliko novega in neodkritega je v tem spletnem svetu in prav o tem piše v tej knjigi, v prvem vodiču za uporabo svetovnega spleta za starejše v slovenskem jeziku.(…)

  Na preprost in razumljiv način, prvič v slovenskem jeziku

  Babice, dedki, mame in očetje, vaša želja po spoznavanju novih prijateljev na facebooku je uslišana, tudi za plačevanje položnic vam ni več treba stati v vrsti pred bančnimi okenci. Vse to vam pomaga rešiti omenjena knjiga.

  Prvi vodič za uporabo svetovnega spleta za starejše v slovenskem jeziku vas na preprost in razumljiv način popelje v skrivnost osnov računalnikov ter uporabe svetovnega spleta.

  Brez tega priročnika si vstopa v svetovni splet ne moremo predstavljati.
  Razdeljen je na poglavja, ki nas počasi vpeljejo v svet našega računalnika, s pomočjo katerega vstopimo v svetovni splet:

  •    Moj prvi PC
  •    Poglavje za popolne začetnike
  •    Internet
  •    Okno v svet
  •    Brskalniki
  •    Čarobna knjiga
  •    Elektronska pošta
  •    Čaka te pošt@
  •    Uporaba interneta
  •    Deskanje po spletnih širjavah.

  Cilj založbe in avtorjev je bil napisati knjigo, ki bo bralcu, ki z računalnikom ni na »ti«, zares prijazna in v pomoč, ne pa le spisek suhoparnih navodil, ob katerem bralec potrebuje slovar. Zato so v njej združili sile avtorji pod vodstvom urednika Braneta Šalamona.

  Novinarju, ki že vrsto let piše o računalništvu, sta se v knjigi pridružila avtor številnih knjig o računalnikih Nikolaj Pečenko (pisec knjige Moj prvi PC), računalniški strokovnjak Gorazd Praprotnik in predavatelj, administrator portala projekta SETIP (Senior Education and Training Internet Platform) Adi Slabe in Dore Tomažič.
  Za naročilo klikni: ZALOŽBA PASADENA

  Prejšnji članekMOBILNI VRTIČKI ZA STAREJŠE IN INVALIDE
  Naslednji članekLJUBLJANSKI GRAD VABI NA KONCERTE