MOBILNI VRTIČKI ZA STAREJŠE IN INVALIDE

  442

  V Pegazovem domu smo v letu 2012 dobili dve novi pridobitvi, mobilna vrtička za razvijanje čutil v skupinah, kjer bivajo stanovalci z demenco. Mobilna vrtička omogočata stanovalcem vrtnarjenje, kar pripomore k dobremu počutju in vzdušju.

  Mobilni vrtički so prilagojeni starejšim in ljudem na invalidskem vozičku

  Glede na to, da veliko stanovalcev prihaja iz vaškega okolja, jim vrtnarjenje veliko pomeni. Tako lahko še naprej ohranjajo interese, ki so jih imeli v domačem okolju. Na vrtičke so stanovalci s pomočjo gospodinj zasadili različne začimbe, pa tudi solato in jagode. Solato so hitro pojedli, na njeno mesto pa zasadili paradižnik in papriko. Prav posebna poslastica so bile sladke jagode. Njihovo rast je vsak dan budno spremljala gospa Ana iz skupine Spominčice in jih z veseljem razdelila med stanovalci. Na vrtičkih raste tudi peteršilj in drobnjak, ki ju za boljši okus dodajo juham, timijan pa so porezali ter ga posušili za zimski čas.

  Nad mobilnima vrtičkoma so stanovalci zelo navdušeni. Še posebej jih razveseljuje praktičnost tega vrtička, kajti zasnovan je tako, da omogoča dostopnost tudi stanovalcem na invalidskih vozičkih.

  Melita Fijavž, socialna delavka
  www.pegazov-dom.si

  Prejšnji članekZAHTEVA ZA IZPLAČILO LETNEGA DODATKA 2012
  Naslednji članekMEGA DARILO: INTERNETNI VODIČ ZA SENIORJE