LJUBLJANSKI GRAD VABI NA KONCERTE

  389

  Brezplačne vstopnice za koncert Progetto detto il Gorzanis iz cikla Dnevi stare glasbe, ki bo v petek, 14.9.2012, ob 19.00, za koncert Dua Claripiano iz cikla Zvoki klasike, ki bo v torek, 25.9.2012, ob 19.30, in prvi koncert iz cikla Mejniki, ko se bo v soboto, 29.9.2012, ob 20.00 predstavila priznana jazz pianistka in skladateljica Kaja Draksler z BadBooshBandom. Vsi trije koncerti bodo potekali v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu.

  Progetto detto il Gorzanis / 2. koncert iz cikla Dnevi stare glasbe
  Giacomo Gorzanis – lutnjist slovenskih dvorov 16. stoletja
  Novonastali mednarodni »projekt, imenovan Gorzanis« sta na pobudo muzikološkega centra SAZU oblikovala Domen Marinčič in Bor Zuljan. Živahna skupina glasbenikov s karizmatičnim italijanskim pevcem in igralcem Pinom De Vittoriem premierno predstavlja barvit program, v celoti posvečen glasbi slepega lutnjista in skladatelja Giacoma Gorzanisa.

  Duo Claripiano: Jeseni naproti / 7. koncert iz cikla Zvoki klasike

  Klarinetist Dušan Sodja in pianistka Tatjana Kaučič igrata skupaj od leta 1994, ko sta na Akademiji za glasbo v Ljubljani študirala komorno glasbo pri Božidarju Tumpeju. Za izvedbo Mozartovega koncerta sta leta 1995 prejela študentsko Prešernovo nagrado. Študij sta nadaljevala na sloviti Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer sta leta 1999 prejela naziv magister umetnosti. Koncertna pot ju je nato vodila po evropskih koncertnih odrih, od Stockholma do Beograda.

  Kaja Draksler BadBooshBand/ 1. koncert iz cikla Mejniki

  BadBooshBand je nastal leta 2009 v New Yorku. Člane sestava zanima kolektivna improvizacija v kontekstu brezžanrske avtorske glasbe, s poudarkom na ritmični in melodični nekonvencionalnosti. Trio sestavljajo Kaja Draksler, dobitnica prestižne Delloite Jazz Award, ki je v zadnjih letih postala mednarodno prepoznavna kot pianistka in skladateljica, Luca Marini s svojim izvirnim pristopom do bobnov, ki ga je razvil z izkušnjami v raznovrstnih zasedbah – od eksperimentalnih do jazzovskih in pop – ter basist Mattia Magatelli, ki sodi v vrh italijanskih glasbenikov mlajše generacije.

  10 brezplačnih vstopnic za vsak koncert čaka srečneže, ki se bodo odzvali in nam poslali e-pošto. Vse kar je potrebno je, da nam za prvi koncert do 13.9.2012 in druga dva do 20.9.2012 pišete na elektronski naslov: info@ljubljanskigrad.si s pripisom Zvoki klasike ali Duo Claripiano ali Kaja Draksler.  Med prejetimi sporočili bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli dve vstopnici. Popusti za vse upokojence! Zaradi omejenega števila parkirnih mest, priporočamo uporabo vzpenjače. Ob obisku koncerta velja znižana cena povratne vozovnice.

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

  Prejšnji članekMEGA DARILO: INTERNETNI VODIČ ZA SENIORJE
  Naslednji članekSIMBIOZ@ BO TUDI TO JESEN POVEZOVALA