MAJSKI POZDRAV IZ PEGAZOVEGA DOMA

1285

Ponovno so nas na lep majski popoldan z obiskom razveselili člani Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina pod vodstvom Francija Plohla. Najprej je zadonela slovenska himna, v nadaljevanju pa so, s simpatičnim povezovanjem Antona Kamenška, zapeli nekaj narodnih in domovinskih pesmi, nekaj ljudskih, s pesmijo Ruža crvena so nas popeljali tudi v Dalmacijo.

Hvala za nepozaben koncert

Ob koncu pa so, kot običajno, njihovi žametni glasovi družno s stanovalci napolnili prostor ob venčku vsem poznanih ljudskih pesmi. Gospa Veronika Führer je dejala: »Všeč mi je bilo, ko so me ob koncu koncerta fantje obkolili in me pozdravljali, saj vse poznam. To so sami fejst fantje in krasno pojejo.« Hvala za nepozaben koncert.

Rogaška Slatina je pravi raj, pravi pesem in večkrat se sprehodimo po njenih čudovitih parkih. Tokrat smo ogled narave združili še z obiskom razstave v Anini galeriji poimenovane Sopotnica, Mojce Senegačnik. Odpeljali smo se do Paviljona kaktej, kjer nam je Lučka Lipnik predstavila eno najbogatejših evropskih zbirk kaktusov, saj jih je preko 7000.

V bližnjo okolico se radi podamo tudi z nordijskimi palicami. V fitnes parku se najprej ogrejemo, nato nadaljujemo pot navkreber po gozdni poti, ki nas vedno očara s starimi drevesi, ptičjim petjem in bogatim podrastjem. Ob izviru se osvežimo s kozarčkom blagodejne, z železom bogate vode in pot nadaljujemo še višje proti Bellevue hribu in se ob petju srečni vrnemo nazaj v Pegazov dom.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Več: Pegazov dom

Prejšnji članekSAMOOSKRBA V SLOVENIJI? POSTOPNO IZBOLJŠANJE
Naslednji članekPEGAZOVI IZLETNIKI V KONJICE PRIPELJALI SONCE