JESENI V LITIJI NOVA OSKRBOVANA STANOVANJA

  602

  Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. je 14. 06. 2016 s Socialno varstvenim centrom Litija, d.o.o. podpisal pogodbo o nakupu 17 oskrbovanih stanovanj v Medgeneracijskem središču Šmelc, na Ljubljanski cesti 3 v Litiji. Lokacija ima primerno infrastrukturo, v bližini so trgovine, železniška in avtobusna postaja. V objektu se nahajajo vrtec, glasbena šola, enota doma starejših občanov, kavarna, frizer, prodajalna sanitetnega materiala, varstveno delovni center in banka.

  Objekt obsega pritličje in tri nadstropja. V pritličju dela z oskrbovanimi stanovanji je lociran vrtec, v zgornjih nadstropjih so oskrbovana stanovanja velikosti približno 31-46 m2, ki so primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Stanovanja bodo imela opremljeno kuhinjo in kopalnico (arhitekturno prilagojena, s prho in držali), vsako stanovanje bo imelo shrambo. Stanovanja so arhitekturno prilagojena za gibalno ovirane osebe, z dvigalom in skupnim prostorom za druženje stanovalcev.

  Namenjena so starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. Za stanovalce bo na voljo 17 parkirnih mest, od tega 3 za invalide. Nepremičninski sklad bo stanovanja oddal v najem za nedoločen čas. Stanovanja se bodo oddajala z razpisom in bodo vseljiva predvidoma jeseni. Pogodbena vrednost znaša 1,2 mio evrov.

  To je že 16 objekt z oskrbovanimi najemnimi stanovanji Nepremičninskega sklada. V gradnji je 18 oskrbovanih stanovanj v Brežicah in Center starejših Izola s 60 oskrbovanimi najemnimi stanovanji, ki bodo vseljiva predvidoma v letu 2017.

  Vse vabimo vas, da sporočite svoje podatke in ob izidu razpisa vas bodo obvestili.

  Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o., Mala ulica 5, 1000 Ljubljana, 01 300 88 11, info@ns-piz.si, www.ns-piz.si

  Prejšnji članekALI RES POTREBUJETE TURISTIČNO ZAVAROVANJE
  Naslednji članekKONEC SEPTEMBRA ŽE 16. F3ŽO V CD