IZŠLE SO NOVE, BREZPLAČNE VAJE ZA URJENJE SPOMINA

6937

Pred prazniki je uradno izšla publikacija Vaje za urjenje spomina, katere avtorica je sodelavka Maja Maraž. Publikacija je primerna za vsakogar, namenjena pa je predvsem osebam, ki se soočajo s težavami s spominom in demenco.

Vaje so razvrščene v deset tematskih sklopov, ki vključujejo miselne vaje, vaje za krepitev spomina in pozornosti, vaje za vidno-prostorske funkcije ter vaje za motoriko in grafomotoriko. Redno izvajanje vaj omogoči lažji priklic informacij ter ohranjanje nevronskih povezav v možganih.

 

CENTER ZA RAZISKOVANJE DEMENCE

Center za raziskovanje demence deluje v sklopu Psihološkega raziskovalnega inštituta. Center je središče za raziskave povezane z demenco. V okviru centra se osredotočamo na:

  • prepoznavanje in razumevanje nevroloških in psiholoških procesov, ki povzročajo demenco,
  • preučevanje dejavnikov, ki vplivajo na bolezen,
  • iskanje načinov za izboljšanje diagnostike in zdravljenja,
  • nudenje podpore osebam z demenco, njihovim svojcem in skrbnikom ter
  • izobraževanje strokovnjakov, ki so v stiku z obolelimi.

PUBLIKACIJA

Vaje za urjenje spomina

Publikacija Vaje za urjenje spomina je primerna za vsakogar, namenjena pa je predvsem osebam, ki se soočajo s težavami s spominom in demenco. Vaje so razvrščene v deset tematskih sklopov, ki vključujejo miselne vaje, vaje za krepitev spomina in pozornosti, vaje za vidno-prostorske funkcije ter vaje za motoriko in grafomotoriko. Redno izvajanje vaj omogoči lažji priklic informacij ter ohranjanje nevronskih povezav v možganih.

Brezplačno jo lahko prenesete na povezavi: https://prinstitut.com/publikacije-2/

 

 

Prejšnji članekPOZIV K DOPOLNITVI UKREPOV ZA ODPLAČILA KREDITOV
Naslednji članekDOSTAVA NA DOM – IZOGNITE SE NEPRIJETNIM PRESENEČENJEM