INFORMACIJSKA DRUŽBA IN AKTIVNO STARANJE

  351

  V sklopu Svetovnega dneva informacijske družbe, vas v imenu Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje vljudno vabimo na okroglo mizo
  Okrogla miza,  bo potekala 17. maja ob 11.00 v Maxi klubskem salonu (Maximarket) v Ljubljani.

  V informacijski družbi, družbi znanja, tveganja in sprememb, sledimo hitremu razvoju informacijsko komunikacijske tehnologije. Ta postaja vse bolj dostopna in enostavna za uporabo in tako vztrajno, na vsakem koraku, hote ali nehote, prodira v naša življenja. Pretok znanja, informacij in učenje novih oblik komuniciranja je nujno za vse generacije, omogoča nove oblike dejavnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja. Dejavno staranje premaguje socialno izločenost in dolgoživi družbi povečuje vitalnost.

  V sklopu obeležja Svetovnega dneva informacijske družbe 2012, se bo na Informacijski tržnici, ki bo potekala na ploščadi Maximarketa, predstavila tudi VARNA STAROST. Vabljeni!

  Z okroglo mizo Informacijska družba in aktivno staranje v okviru dogodkov ob svetovnem dnevu informacijske družbe želimo opozoriti na pomen uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije med starejšimi in novih možnosti dejavnega staranja. Rezultati raziskave E- kompetentni državljan namreč kažejo, da kar 80% Slovencev, starejših od 65 let, še nikoli ni uporabilo računalnika, 90% pa jih nikoli ni uporabilo interneta. Razmišljali bomo o pomenu  vključevanja starejših v informacijsko družbo, o preseganju digitalne ločnice in potrebah ter priložnostih, ki jih nudita dejavna starost in uporaba IKT starejšim.
  Panelisti: prof. dr. Ana Krajnc, predsednica Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje; Biljana Weber, generalna direktorica Microsofta Slovenija; Aleš Kenda, koordinator Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012, MDDSZ; mag. Marko Papić, raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko;  Robi Mlakar, mentor računalniškega izobraževanja in Jurij Kus, prostovoljec
  Prosimo da svojo prisotnost potrdite na email naslova prosic.igor@gmail.com

  Pokrovitelj dogodka: Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport

  Prejšnji članekMONTREUX: SREČANJE ODBOROV ZDRUŽENJA E.D.E
  Naslednji članekKAKO JE Z DODATKOM ZA POMOČ IN POSTREŽBO?