MONTREUX: SREČANJE ODBOROV ZDRUŽENJA E.D.E

  340

  Od 19. pa do 22. aprila je švicarsko združenje domov za starejše ARODEMS v Montreuxju gostilo srečanje upravnega odbora evropskega združenja E.D.E. V okviru tega srečanja se je sestal tudi izvršni odbor in organizacijski odbor za kongres E.D.E.-ja 2013 v Talinu. Poleg rednih tem je bil sprejet zaključni račun za leto 2011, v polnopravno članstvo je bilo sprejeto novo švicarsko združenje Curaviva, izvedene pa so bile tudi volitve glavnih funkcij E.D.E.-ja.
  V lanskem letu je E.D.E. spremenil svoj statut, tako da ima izvršni odbor (Executive Board) po novem 7 članov (prej je bilo članov 5), poleg predsednika pa je uvedena tudi funkcija podpredsednika. Da bi zagotovili kontinuiteto dela, so bile volitve predsednika in podpredsednika E.D.E. izvedene že na tem srečanju upravnega odbora, volitve ostalih članov izvršnega odbora pa bodo izvedene predvidoma spomladi leta 2013. Dosedanji predsednik prof. dr. Wilfried Schlüter se je po treh mandatih odločil, da ne bo več kandidiral za predsednika, še naprej pa bo aktivno sodeloval pri delu E.D.E. kot predstavnik za sodelovanje z evropskimi organizacijami na krovnem nivoju. Po predstavitvah kandidatur in programov dela je bil za novega predsednika E.D.E. izvoljen Jean Bohler iz Luksemburga, za podpredsednika pa Boris Koprivnikar iz Slovenije.
   
   
  Na sliki: novi predsednik Jean Bohler, sedanji predsednik (do konca leta) prof. dr. Schlüter in novi podpredsednik Boris Koprivnikar

  Oba sta v svojih programih izpostavila večjo specializacijo posameznih članov izvršnega odbora za točno določena področja, aktivno sodelovanje z evropskimi organizacijami na krovnem nivoju, projektno delo, širitev članstva ter bolj aktivno sooblikovanje evropskih politik na področju dolgotrajne oskrbe.
  Upravni odbor Skupnosti je z načrtovano kandidaturo g. Koprivnikarja predhodno soglašal, zato smo veseli, da je kandidatura uspela in bomo lahko še bolj aktivno sodelovali pri delu te evropske organizacije, preko nje pridobivali najnovejše informacije in tudi sooblikovali politike na našem področju dela v evropskem prostoru. Še naprej pa bo E.D.E. pomembna platforma, ki je na voljo našim članom za izmenjevanje izkušenj, primerjave in različne oblike mednarodnega sodelovanja med ponudniki storitev za starejše. 

  Več informacij:

  Skupnost socialnih zavodov Slovenije
  Letališka 3c
  1122 Ljubljana
  tel: 01/520 80 00
  e-mail: info@ssz-slo.siInternet: www.ssz-slo.si

  Prejšnji članekNE ZAMUDITE MAJA V CANKARJEVEM DOMU
  Naslednji članekINFORMACIJSKA DRUŽBA IN AKTIVNO STARANJE