GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE

  893

  VSESLOVENSKI PROSTOVOLJSKI PROJEKT Z ENERGIJO GIBANJA, REKREACIJE IN ŠPORTA

  Letošnji september bo zaznamovan z gibanjem, rekreacijo, športno rekreacijo in športom – prihaja Simbioza Giba 2015! V tednu med 21. in 27. septembrom 2015 bo projekt povezal resnično vse generacije, od – 9 mesecev do 100 + let. Po celotni Sloveniji bodo lokacije s športnimi objekti, vrtci, šolami in predvsem z naravnimi danostmi odprle vrata največjemu vseslovenskemu projektu medgeneracijskega sodelovanja.

  Projekt Simbioza Giba tudi letos odpira vrata na vsakem koraku. Želja je, da z enotedenskim odprtjem športnih objektov, vrtcev, šol in drugih lokacij združimo ponudnike različnih gibalnih aktivnosti in vse, ki bi si želeli začeti, nadaljevati ali pa preizkusiti nekaj popolnoma novega. Tokrat bodo svojo priložnost dobile vse generacije od -9 mesecev do 100+ let, kajti gibanje ne pozna meja.

  Moto projekta potrjuje slogan GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE. Življenje, ki nam ga vsiljuje sodobni čas, nas vedno bolj sili v to, da se oddaljujemo od naravnih zakonitosti – našega biti. S projektom bodo pomembno prvino, telesno kulturo, posamezniki udejanjili v celostnem kontekstu kakovostnega življenjskega sloga prebivalcev Slovenije.

  Pri projektu lahko posameznik sodeluje tako, da v tednu med 21. In 27. septembrom vsak dan v dveh različnih časovnih terminih odpre vrata svoje lokacije ali se enostavno pridruži gibanju, rekreaciji, športni rekreaciji ali športu, ki bo v septembrskem tednu potekal na vsakem koraku po zmožnostih in zmogljivostih. Lokacije za projekt se že zbirajo, prijave le teh so v polnem teku – prijavite se lahko TUKAJ!

  Prijave za udeležence bomo odprli v mesecu avgustu, ko bo nabor lokacij že znan in pripravljen. Letos bodo projektu naproti stopile tudi slovenske občine, ki bodo ob reprezentativnosti županov kot “Ambasadorji projekta Simbioza Giba 2015” projektu odprli vrata na lokacijah, ki jih v svojem okolju sami najbolje poznajo.

  Prejšnji članekZPS: ZAVAROVANJE NA POTOVANJIH V TUJINO
  Naslednji članekNARAŠČANJE ŠTEVILA NOVIH PSIHOAKTIVNIH DROG