FRAJKINCLARI PRED PEGAZOVIM DOMOM

1717
pegazov dom

S humorističnimi in hudomušnimi narodnozabavnimi pesmimi so nam prinesli pozitivno vzdušje Frajkinclari, ki so najbolj poznani po skladbah Kaj si moreš, dragi človek, Kdor je srečen, je lep, Oda gudeki (z Mi2), Srčna napaka in Šmarnica je večna.

Ansambel sestavljajo brata Waldhütter, in sicer Miran na kromatični harmoniki, ki je avtor večine melodij skladb, in Dušan na kitari, ki je avtor večine besedil skladb ansambla. Kontrabasist je Ivan Finžgar, pevec pa Srečko Zorko, ki v ansamblu zaigra tudi na diatonično harmoniko. Posebnost ansambla je namreč, da je njihova glasba akustična, besedila so izpovedna in humorna. Sami so avtorji praktično vseh pesmi in priredb.

Gospodu Mirkotu H. je najbolj všeč njihova Šmarnica je večna, »a tudi v Dolini tihi jim je super šla, doda smeje. Gospa Marija B. si je zaželela Kdor je srečen, je lep, ker pravi, da je to zelo res. Gospa Božena B. prizna, da jih je danes prvič slišala in pove, da so zelo zabavni in so nas zelo razživeli. Hvala Frajkinclari in pridite še kdaj.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Več: Pegazov Dom

Prejšnji članekPRIMERJAVA STROŠKOV ELEKTRIČNE ENERGIJE IN ZEMELJSKEGA PLINA
Naslednji članekPAMETNI SLUŠNI APARATI – APLIKACIJE IN POVEZLJIVOST