FILM O VZAJEMNI POMOČI IN SOBIVANJU STAREJŠIH

  515

  – Ne želite starosti preživeti v domu za starejše?
  – Vas zanimajo drugačni načini bivanja v starosti?
  – Vas zanimajo prednosti sobivanja − delitev stroškov, vzajemna pomoč, premagovanje osamljenosti in pridobivanje novih življenjskih izkušenj?

  Če vas te teme zanimajo, si oglejte film Kaj ko bi živeli vsi skupaj.
  Film bo na rednem sporedu Kinodvora od 9. oktobra 2013 dalje.

  Obenem pa vas vabimo na spremljevalna dogodka, ki ju organizirata Kinodvor in Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

  – V sredo, 9. oktobra 2013 ob 10. uri bo po ogledu filma Kaj ko bi živeli vsi skupaj v okviru Abonmaja za starejša leta v kavarni Kinodvora pogovor, ki ga bo vodila gospa Helena Koder. Kot gost bo sodeloval Urban Boljka iz ZDUS-ove svetovalnice za izboljšanje bivanja starejših, ki se ukvarja tudi z razvojem alternativnih oblik bivanja starejših.
     
  – V ponedeljek, 21. oktobra 2013 pa bomo po projekciji filma ob 15. uri v kavarni Kinodvora organizirali okroglo mizo, kjer bodo predstavniki generacije 50+ razmišljali o življenju v starosti, kako si sami predstavljajo svoja pozna leta, kje, kako bivati, s kom si deliti streho in stroške, predvsem pa polno in aktivno živeti. Pogovor bo vodila Alenka Ogrin.

  Zgodba filma:

  Jean je priložnostni revolucionar, ki uživa lagodno meščansko življenje s soprogo Annie, upokojeno psihiatrinjo. Albert je bonvivan, poročen z energično Američanko Jeanne, nekdanjo profesorico filozofije. Claude je neutrudni ženskar, ki se zadnja leta druži predvsem s prostitutkami. Pet dolgoletnih prijateljev, pet različnih značajev. Vsak od njih se po svoje spopada s težavami poznejših let, a ker jih misel na dom za ostarele ne navdušuje, se uprejo in odločijo, da bodo zaživeli skupaj. Da bi si olajšali vsakdanje življenje, najamejo mladega študenta etnologije Dirka … in čudovita avantura se začne. Peterica igralskih veteranov z Jane Fonda na čelu se težavam poznejših let postavi po robu z dobrim vinom, dobro hrano, živahnim humorjem in osvežujočo iskrenostjo. To je komična drama o vprašanju, ki ga le redko slišimo med starejšimi: »Kaj ko bi živeli vsi skupaj?«

  Prejšnji članekPREVELIKA HIŠA, PREVELIKI STROŠKI, POMAGAJTE!
  Naslednji članekDUŠEVNO ZDRAVJE IN STAREJŠI; SVETOVNI DAN