PREVELIKA HIŠA, PREVELIKI STROŠKI, POMAGAJTE!

  816

  ŽIVIM SAMA V PREVELIKI HIŠI. S SVOJO POKOJNINO KOMAJ SHAJAM. HIŠO BI RADA PRODALA IN KUPILA MANJŠE STANOVANJE. ALI MI LAHKO PRI TEM POMAGATE?

  Seveda smo pravi naslov! Sodelujemo z več različnimi nepremičninskimi agencijami. Predvsem pa vašo problematiko najprej preučimo celostno in pripravimo različne predloge.

  Če je obstoječe stanovanje ustrezno in vse še zmorete sami, morda ni odveč ideja, da poiščete sostanovalca, s katerim bi delili stroške. V teoriji je ta možnost ugodna iz več pogledov, v praksi pa žal redko izvedljiva.
  Pogosto naletimo na okoliščine, v katerih bivalno okolje ne ustreza več kakovostnemu bivanju na stara leta. Največkrat so to prevelike hiše s previsokimi stroški ali stanovanja v višjih nadstropjih blokov brez dvigal. V teh primerih je vredno razmisliti tudi o možnosti menjave za manjša in laže dostopna stanovanja, najbolje kar oskrbovana.

  V informacijskem centru Varna starost zbiramo informacije o projektih oskrbovanih stanovanj po vsej Sloveniji. Poznamo možnosti za nakup ali najem. Tudi take, da vzamejo v prodajo vašo obstoječo nepremičnino, tako da rešite več problemov hkrati.

  Prav tako spremljamo zasedenost domov za starejše in svetujemo, če se odločate za tovrstno rešitev. Domovi se danes med seboj razlikujejo. Čakalne vrste so različno dolge, marsikje pa jih tudi ni več.
  Odgovor na tovrstna vprašanja seveda ni preprost. Gre za preplet različnih okoliščin, ki jih je treba obravnavati povsem individualno. Naj naštejemo najpomembnejša vprašanja: 1) Kakšno je vaše zdravstveno stanje? Ali ste sposobni živeti sami, ali morda že potrebujete pomoč?  2) Kakšna je vaša socialna mreža? Ali imate svojce, prijatelje, sosede in ali ste z njimi v takšnih odnosih, da lahko računate na njih, če kaj potrebujete? 3) Kakšno je vaše premoženjsko stanje? Kako visoka je vaša pokojnina, koliko imate rezerv in v kakšnih oblikah?
  Ponujamo brezplačen informativni posvet. Pokličite nas.

   

  Prejšnji članekOB DNEVU STAREJŠIH V PEGAZOVEM DOMU
  Naslednji članekFILM O VZAJEMNI POMOČI IN SOBIVANJU STAREJŠIH