FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

  521

  Letos se festival navezuje na evropsko leto prostovoljstva. Mladi prostovoljci bodo usmerjali obiskovalce po festivalskem prostoru, da ne bodo zamudili kakšnega od predavanj, posvetov, nastopov ali delavnic. Seveda pa bo tudi vsak dan posebej posvečen posebni temi. Rdeča nit prvega dne bo tako aktivno staranje. Že predolgo vztraja v naši družbi stereotip, da je po upokojitvi vsega konec. A zakaj bi bilo? Imamo več časa zase, za prijatelje in družino. Upokojitev je idealno obdobje, ko se lahko posvetimo svojim talentom, potujemo ali pa morda zaslužimo kakšen dodaten evro. Prav o tem bo govora na različnih delavnicah, okroglih mizah in predavanjih. Drugi dan bodo predstavljene nevladne organizacije, ki izvajajo aktivnosti za starejše in povezujejo generacije. Tretji dan pa bo obarvan zeleno. Posvečen bo namreč mednarodnemu letu gozdov. Naučili se bomo živeti v sožitju z naravo, izvedeli vse o pomenu gozdov, in se podučili o različnih možnostih preživljanja prostega časa v naravi.
   
  Sivo jesen bo konec septembra vsaj za tri dni pregnalo veselo medgeneracijsko dogajanje v slovenski prestolnici. Če ste tudi vi že neučakani, se nam pridružite na www.f3zo.si, kjer vas bomo redno obveščali o novih zanimivostih, dogajanjih na kulturnih odrih, konferenčnih dognanjih, predavanjih, okroglih mizah in delavnicah.

  Če vas zanima več o vsebini, kliknite: VSEBINA FESTIVALA Če vas zanima več o programu, kliknite: PROGRAM FESTIVALA Če ste zamudili lansko prirediitev, si nekaj utrinkov lahko ogledate s klikom na: FOTOGALERIJO FESTIVALA

  Prejšnji članekOBRESTUJTE POKOJNINO Z DEPOZITI VOLKSBANK
  Naslednji članekSKUPINE ZA SAMOPOMOČ V DOMU STAREJŠIH LAŠKO