DRŽAVNO PRVENSTVO V POMNENJU – MEMORIADA14

  627

  Evropski inovacijski center Univerzum Minerva Maribor v sodelovanju z Nacionalnim svetom miselnih športov Slovenije prireja že šesto odprto državno prvenstvo v pomnjenju za posameznike, »Memoriada 2014«, ki bo potekalo v soboto, 15. marca 2014, prostorih OŠ Tabor I v Mariboru (Ulica Arnolda Tovornika 21).

  Veseli bomo prav vsakega posameznika in posameznice, ki bodo zbrali pogum in se bo udeležil tekmovanja. Starostnih omejitev ni. Zaželena je dobra volja 🙂

  Z izvedbo državnega prvenstva v pomnjenju se vsako leto v slovenski prostor vnesejo sodobna dognanja in metode pomnjenja ter se na takšen način ljudi vzpodbudi k treniranju spomina, ki je ključen za uspešno učenje. Sposobnost učenja je konkurenčna prednost in prav učenju učenja je namenjen projekt Memoriada.

  Državno prvenstvo v pomnjenju je namenjeno vsem, ki želijo preizkusiti svoj spomin, ne glede na starost ali izobrazbo. Tekmovalne discipline so zasnovane tako, da se merijo le spominske sposobnosti tekmovalce v posameznih starostnih skupinah, ne pa posameznikovo znanje iz posameznega področja.

  Tekmuje se v 10 disciplinah (pomnjenje binarnih števil, naključnih števil, datumov zgodovine in prihodnosti, obrazov in imen, naključnih besed, abstraktnih slik, 10 minutnih kart, govorjenih števil, polurnih števil in hitrostnih kart) po pravilih Svetovne organizacije miselnih športov (World Memory Sports Council).

  Prijavnina znaša 10,00 €. Vsi tekmovalci pa prejmejo praktične nagrade in priznanja za udeležbo na državnem prvenstvu v pomnjenju Memoriada 2014.

  6. državno prvenstvo v pomnjenju se bo odvijalo v soboto 15. marca 2014, od 8 ure dalje, v prostorih Osnovne šole Tabor 1 (Arnolda Tovornika 21, 2000 Maribor).

  Univerzum Minerva zbira prijave praviloma do pričetka tekmovanja. Prijavite se lahko tudi preko elektronske prijavnice na spletni strani tekmovanja. Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02 234 21 30 ali 051 244 399 oziroma preko elektronskega naslova info@memoriada.eu.

  Dobrodošli na 6. državnem prvenstvu v pomnjenju. Dobrodošli na Memoriadi14.!

  Podrobnejše informacije lahko dobite na:

  EIC Univerzum Minerva Maribor
  mag. Vanja Jus, izvršna direktorica
  M: 031 854 088; T: 02 234 21 30vanja.jus@umi.si; info@memoriada.eu

  Prejšnji članekRAZISKAVA O SPOLNIH NAVADAH SLOVENCEV
  Naslednji članekRAZSTAVA: PRVO STOLETJE AVTOMOBILIZMA V SLO