DOSOR: 8. MEDNARODNA LIKOVNA KOLONIJA

  605

  Radenci, 9. 5. 2016 – V nedeljo, 8. maja, se je s slavnostnim dogodkom odprla razstava umetniških del, ustvarjenih na 8. DOSOR-jevi mednarodni likovni koloniji. Dela 14-ih umetnikov je predstavil in pokomentiral strokovni vodja Mario Berdič, goste je nagovorila tudi direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, umetnica Tatjana Mijatovič ter predstavnik Zdravilišča Radenci. Tema letošnjega ustvarjanja so bile pesmi Kajetana Koviča iz zbirke Vetrnice, razstava del pa bo na voljo na ogled v avli Zdravilišča Radenci nato pa v DOSOR-ju.


  8. DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija se je pričela v petek z literarnim dopoldnevom, ki ga je vodila Beba Baboš Logar in umetnikom predstavila temo ustvarjanja, pesmi Kajetana Koviča. 14 umetnikov je nato v treh dnevih zavzelo vse skrite DOSOR-jeve kotičke in stanovalcem ponudili edinstveno doživetje kreativnega ustvarjanja. Stanovalci so imeli priložnost ustvarjati skupaj s svojci in umetniki in izdelali čudovite vetrnice, ki so bile prav tako predstavljene na slavnostnem odprju razstave del.

  Dogodek ob odprtju razstave se je odvil v nedeljo, 8. maja, v Zdravilišču Radenci, ko se je likovna kolonija tudi uradno zaključila. Sodelujoči umetniki na 8. DOSOR-jevi mednarodni likovni koloniji: Igor Banfi, Helmut Blažej, Bodgan Čobal, Matjaž Duh, Robert Jurak, Tatjana Mijatović, Dražen Pavlovič, Vinko Prislan, Niko Ribič, Jerneja Smolnikar, Vida Slivniker Balantič, Viktor Šest, Janez Štros in Gregor Pratneker.

  Namen DOSOR-jeve likovne kolonije se prenaša že iz leta v leto, in sicer želi DOSOR razbijati stereotipe o starosti ter starejšim omogočiti kakovostno kulturno udejstvovanje. Tako imajo DOSOR-jevi stanovalci priložnost soustvarjati dogodek in aktivno doživljati umetnost skozi celo leto.

  Prejšnji članekZA ZNIŽANI DDV ZA TAMPONE IN VLOŽKE
  Naslednji članekTEST TEKAŠKIH APLIKACIJ ZA TELEFONE