DARILO ZA DEDKA IN BABICO. KAKO IZBRATI?

  994

  Huh, nakup darila, večna zagata vseh zahtevnih obdarovalcev … Kako izbrati darilo, ki bo na pravi način izžarevalo vaš odnos in čustva do obdarovanca, kako zadostiti visokim standardom, ki si jih pri izboru vsakokrat postavite? In šele potem – kaj si obdarovanec sploh želi, kaj vse že ima in katera darila bi lahko povsem narobe razumel? Da o stroškovnem vidiku sploh ne govorimo, saj pri tem ni problem samo debelina vaše denarnice, temveč mora biti vrednost darila v skladu s pričakovanji.  Darila namreč, kot vsi vemo, lahko pomenijo tudi obveznost.


  Skratka, težavno, navkljub decembrski poplavi vseh mogočih darilnih ponudb. Še prav poseben problem so darila za dedka ali babico. Zato je dobro vnaprej razmisliti o tem, kaj njima veliko pomeni. Starejši večinoma ne hrepenijo po velikih darilih, vrednostnih bonih ali drugih materialnih dobrinah. Z leti postajajo vse bolj skromni in njihovo hrepenenje je usmerjeno predvsem v ohranjanje pozornosti, naklonjenosti in dragocenem času, ki ga lahko preživijo z nami.

  A ker seveda ne gre, da bi jih ob praznikih obiskali samo z velikim objemom in praznih rok, smo zbrali nekaj predlogov, kako materializirati vaš čas in dobre želje v obliko izvirnega darilca.

  Organizirajte praznično družinsko kosilo kot presenečenje. Povabite še druge člane družine, tiste, ki imajo še manj časa od vas… Za darilo, za spomin, pa pripravite album izbranih družinskih fotografij, morda družinsko sliko, lahko tudi družinski koledar, kamor vpišete vse družinske dogodke leta, ki ga lahko opremite z družinskimi fotografijami.

  LINK na zanimiv filmček:
  Lahko jih razveselite z lepim šopkom cvetja in kartami za gledališko predstavo ali koncert. Posvetite jim popoldan in jih peljite na kratek izlet, na priljubljeno tortico ali čaj ali izbran dogodek.

  Ideja! Bodite v trendu in podarite novost – darilni bon za obisk escape rooma ali po domače – igre pobega iz sobe. Gre za nov način aktivnega preživljanja prostega časa, za svetovni hit zadnjega leta, ki je še kako primeren za vse generacije, tudi za starejše. S takim darilom združite svojo pripravljenost, da greste skupaj na novo dogodivščino, saj je za obisk sobe pobega treba sestaviti ekipo, kot tudi priznanje obdarovancu, da cenite njegove umske in druge sposobnosti. Družinski pobeg iz kakovostne sobe, kot so naprimer sobe Enigmarium, predstavlja nepozabno doživetje, v katerem boste na svoj račun prišli vsi!

  Za darilo lahko podarite kakšno družabno igro, s katero se boste skupaj nasmejali. Če darilno škatlo opremite s košarico domačih dobrot ali morda sestavin za priljubljeno pecivo, ki ga boste skupaj spekli, zagotovo presežete vsa pričakovanja.

  Izvirno in zelo osebno darilo so lahko tudi ročno izdelani boni za razne usluge pomoči na domu. Na primer bon za čisto stanovanje ali zlikano perilo, za oprane zavese ali kakršno koli drugo pomoč. Gotovo se bodo nasmejali in bodo hvaležni vaše pozornosti. Posebej pa bodo veseli,  če bodo v tovrstna obdarovanja vključeni tudi vnuki.

  In seveda za konec, kakor pika na i, ne pozabite na voščilo. Potrudite se ga v čim večji meri oblikovati in napisati sami ali v družinskem krogu z vsemi zbranimi podpisi. Izrazite svojo naklonjenost in vse lepe želje. Taka voščila so zanje dragocenost, kakor so bile nekoč razglednice, ki ostajajo shranjene med najbolj intimnimi stvarmi za celo življenje.
  Peter Arčon, varna starost

  Prejšnji članekOBISK PRVEGA OD DOBRIH DECEMBRSKIH MOŽ
  Naslednji članekTEST ŠMINK, LAKOV IN ODSTRANJEVALCEV LAKA