BREZ ČAKANJA DO VARNEGA STANOVANJA V KAMNIKU

  2945

  Dobrih petnajst minut vožnje iz Ljubljane je dovolj časa, da človek opazi, kako se iz meglenega jutra naredi lepo pomladansko dopoldne. In ko na poti čez Domžale ali Mengeš zaviješ v Kamnik, se ob sveže grajenih kompleksih šoping centrov ob obvoznici kaj hitro vprašaš: zakaj že vztrajamo v ljubljanski kotlini, če imamo praktično pred vrati vse v enem – razkošje miru in narave ob vznožju Kamniških alp v kombinaciji z varnostjo in vsemi dobrinami mestnega življenja.

  JESENSKI DVORI, RAVNO PRAVŠNJI

  Naselje oskrbovanih stanovanj »Jesenski dvori«, se iz ljubljanske smeri nahaja »na drugu strani centra«. Po kamniški obvoznici naokrog, zavijemo na levo proti Kamniški Bistrici, potem pa takoj odcep desno in že smo tu. Samostojna skupnost štirih večstanovanjskih hiš, vpeta med Dom starejših občanov Kamnik ne eni strani in večje novo naselje prav tako starejšim namenjenih stanovanj, ki so v zaključni fazi izgradnje.
  Na prvi vtis: majhno, domače, prijetno in razen ureditve okolice praktično končano. Prvi stanovalci že vseljeni, iz nekaterih stanovanj pa še hitijo mojstri z nalogami zaključnih del. Jesenske dvore sestavljajo le štiri hiše, povezane med seboj s skupnim dvoriščem in sprehajališčem. V njih najdemo eno in dvosobna stanovanja, vsa zgrajena in opremljena po standardih oskrbovanih stanovanj, vsa dostopna z dvigalom. Vsako stanovanje ima ločene števce za ogrevanje, vodo in elektriko, tako da dejansko predstavljajo samostojno enoto znotraj povezane arhitekturne celote.

  »KONČNO V SVOJI HIŠI!«

  »Mislim, da so zaenkrat vsi naši novi stanovalci našli ravno to, kar so iskali«, pove Dušan Prašnikar, vodja prodaje podjetja DFI d.o.o. »Naselje Jesenski dvori je zamišljeno tako, da omogoča pri preživljanju starosti veliko samostojnosti, obenem pa lahko pri sosedih (Dom starejših) naročite zdravstveno in socialno oskrbo v obsegu, kot jo želite in potrebujete. Kamnik s svojo zgodovino in naravnimi danostmi zagotavlja dovolj izzivov za krajše in daljše sprehode, bližina ostalih upokojencem namenjenih objektov pa predstavlja tudi obljubo razvoja kvalitetnih storitev za starejše v okolici.«
  Med že srečno vseljenimi naj omenimo upokojeno profesorico iz Kamnika, ki je v Jesenske dvore prišla iskat svoj mir in starejši par iz Ljubljane, ki je prodal svoje trisobno stanovanje v petem nadstropju ljubljanskega spalnega naselja in se preselil v manjše – oskrbovano. »Končno v svoji hiši!«, nam zaupa gospod iz stanovanja nasproti. »Z ženo sva celo življenje razmišljala o tem, da greva ven iz bloka, no in tole atrijsko stanovanje je dober približek samostojne hiše. Oskrbe zaenkrat še ne potrebujeva, hvala bogu, ko pa bo potrebna, bo pri roki. Upava, da se bo v preostala stanovanja vselilo še več ljudi s sorodnimi nagibi, da bo več dobre družbe za pogovor ali sprehod. Domači so dovolj blizu in če ne bo šlo več s svojim avtom do Ljubljane, sta postaji vlaka in avtobusa praktično pred nosom.«

  ZDAJ MOŽEN TUDI NAJEM

  Stanovanja, ki so sicer naprodaj že od dobrih 80 tisočakov naprej, je po novem možno tudi najeti. »Za možnost oddaje v najem smo se odločili skupaj z investitorjem. Želimo omogočiti bivanje tistim, za katere je tak način preživljanja starosti pisan na kožo. Dejansko ni za vse, nekateri morda bolj sodijo v dom ali drugo obliko varovanja in tudi mi nikakor ne želimo obljubljati nemogočega. Povpraševanja za najem smo že imeli, zeleno luč zanj pa smo dobil šele sedaj," nam razloži Dušan Prašnikar.

  Pri podjetju DFI ponujajo pomoč tudi pri prodaji obstoječe nepremičnine, tako da je možnosti in kombinacij na pretek. Tudi stanovanjskih enot je še nekaj na izbiro. Vsak petek med 12:00 in 14:00 potekajo ”ogledi odprtih vrat", najavite pa se lahko tudi izven tega termina.

  Prejšnji članekNASVETI ZA KAKOVOST ŽIVLJENJA V STAROSTI
  Naslednji članekIŠČEM, PRODAM, ZAMENJAM, KUPIM, ODDAM, PODARIM