ANINO 2023 V PEGAZOVEM DOMU

674

Anino v Pegazovem domu obeležujemo že vse od leta 2006, ko je Pegazov dom odprl svoja vrata. Trenutno je pri nas  10 stanovalk z imenom Ana, ki smo jih z osebnim vabilom povabili na kulturno prireditev. Na začetku prireditve je zbrane nagovorila direktorica Irena Strašek. V govoru je povedala nekaj več o izvoru imena Ana, ki je zavetnica mater, sirot in mnogih poklicev. Samo ime pomeni ljubkost in milino ter je še vedno zelo priljubljeno. Direktorica je čestitala tudi vsem občanom Rogaške Slatina, ki prav na Anino, praznuje praznik občine. Z glasbo sta program popestrili sestri Neža in Maja Drame na citrah.

Osrednji del prireditve je bil posvečen našim Anam, ki so na ta dan še posebej sijale. Direktorica je vsaki posebej čestitala ob osebnem prazniku in ji izročila vrtnico, medtem, pa je povezovalka prireditve o vsaki Ani povedala nekaj pomembnih dejstev.

VSE NAŠE ANE

 Ana Arnold je po poklicu medicinska sestra babica in na to je zelo ponosna. Ana Jevšenak je vztrajna in iznajdljiva, vsako jutro rada spije kavico v družbi svojih sostanovalcev. Ana Napast  uživa v naravi in v vsem kar je živo. Zelo je ponosna na svoje otroke in vnuke. Ana Debelak je čustvena gospa z velikim socialnim čutom, ki rada pomaga svojim bližnjim in sostanovalcem. Ana Perkovič ne izpusti niti ene telovadbe pri fizioterapevtu Ivanu. Uživa v družbi svojih 9 otrok, 16 vnukov in 5 pravnukov.  Ana Ljuba Kovačič je vsestransko razgledana gospa, ki rada spije kavico in se pogovarja z različnimi ljudmi. Ana Drofenik nas na vhodu v dom vedno pričaka nasmejana in glasna, tako, da je ne moremo zgrešiti! Ana Kavčič uživa v družbi svojih domačih, s katerimi rada hodi na sprehode v naravo. Ana Ambrož je upokojena poštna uradnica, ki uživa ob pitju kave in branju knjig. Ana Hostnik je delovna gospa, ki uživa ob različnih sladicah, ki jih prinesejo domači.

Naše Ane so bile ponosne in hvaležne za presenečenje ob njihovem prazniku. Kuharica Irena je na ta dan pripravila okusno sladico Grmado, ki so je bili deležni vsi zbrani.

Valentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: Pegazov Dom

Prejšnji članekVARČEVANJE: VELIK RAZKORAK MED KREDITI IN DEPOZITI
Naslednji članekBODIMO TELESNO IN MISELNO AKTIVNI