ANIN KOTIČEK V PEGAZOVEM DOMU

  490

  Ga. Ana Meglič je bila stanovalka v Pegazovem domu od leta 2006 do januarja 2015. Po smrti je Pegazovemu domu zapustila predmete, ki jih je imela v svoji sobi – nekaj kosov pohištva, slike, dokumente in več osebnih predmetov.


  Ga. Ana je bila posebna gospa, vedno urejena od glave do pet, prijazna, karizmatična. Njena prijateljica je bila tudi varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta Nussdorfer,  ki je o njej in Rogaški Slatini napisala čudovito knjigo Pod krilatim Pegazom.

  Odločili smo se, da s pohištvom in predmeti iz sobe gospe Ane uredimo »Anin kotiček«. Predmeti so zelo zanimivi že zaradi svoje starosti. Anin kotiček smo slovesno odprli 30. septembra v sklopu prireditev ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni. Slovesnost je s svojo prisotnostjo in pozdravnim nagovorom obogatila ga. Vlasta Nussdorfer in člani skupine Vitis z repertoarjem dalmatinskih pesmi. Ga. Ana je namreč 40 let svojega življenja preživela v njej dragem Dubrovniku. Anin kotiček si z zanimanjem ogledujejo stanovalci, svojci in drugi obiskovalci doma, tako pa ostaja tudi trajen spomin na našo stanovalko, go. Ano Meglič.

  Kristina Kampuš, direktorica


  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekSVETOVNI DAN DUŠEVNEGA ZDRAVJA 2015
  Naslednji članek“VIRTUOZNI ETNO” KONCERT NA LJ. GRADU