“VIRTUOZNI ETNO” KONCERT NA LJ. GRADU

  458

  5. koncert iz cikla Milko Lazar & Matjaž Drevenšek z gosti na Ljubljanskem gradu 2015

  Stanovska dvorana, 17.11.2015, ob 19.00, vstopnina 10,00 €, 7,00 €

   
  Dandanes se v glasbenem svetu srečujemo z različnimi usmeritvami ustvarjalcev in poustvarjalcev; nekateri so strogo profilirani, skorajda subspecializirani, drugi pa svoj kreativni prostor zastavljajo izjemno široko. Med slednje sodita tudi snovalca programa petih koncertov na Ljubljanskem gradu – Milko Lazar in Matjaž Drevenšek. Čeprav sta za izhodišče cikla izbrala »svoje« inštrumente, saksofon, klavir in čembalo, bosta v petih večerih – s pomočjo mednarodno uveljavljenih kolegov oz. prijateljev (Z. Kavčič, Saksofonski orkester SOS, M. Hatlak, Zagrebški kvartet saksofonov, V. Meljnikov, N. de Gleria, B. Zorman …) – predstavila kalejdoskop skladb različnih obdobij in stilov. V nenavadnih kombinacijah bomo priča navideznemu konfrontiranju starega in novega (J. S. Bach – A. Kumar in M. Lazar), redkim kombinacijam inštrumentov (harmonika, saksofon, čembalo) ter zvrsti (etno in minimalizem, akustika in elektronika …). Na tem glasbenem popotovanju bomo odkrivali glasbo in samega sebe. Kot je povzel M. Lazar: »Vsak človek je globoko v sebi etno. Ko se naučimo pravil življenja in delovanja, na to pradavno jedro v nas v glavnem pozabimo. A kdor se nato ponovno in iskreno poda na dolgo in nepredvidljivo pot iskanja, znova odkriva to skrito jedro v sebi in s tem tudi samega sebe.«

    
  Marko Hatlak (harmonika), Vasilij Meljnikov (violina), Matjaž Drevenšek (saksofoni), Milko Lazar (čembalo), Nino de Gleria (kontrabas) & MC Brane aka Brane Zorman (živa elektronika)

  Virtuozna harmonika, pridružena nenavadnemu ansamblu saksofona, violine, čembala in kontrabasa, se z njim dokončno združi v računalniku

  Za zadnji koncert Cikla petih koncertov sta gostitelja izbrala zasedbo, ki obeta presenečenje, tudi zanju …
   
  Cena vstopnice: 10,00 €, 7,00 €* za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb
  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).
  Za obisk prireditve priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Cena povratne vožnje z vzpenjačo je za obiskovalce koncertnega cikla znižana. Tirna vzpenjača obratuje še 30 minut po koncu dogodka.
  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekANIN KOTIČEK V PEGAZOVEM DOMU
  Naslednji članekVODIČ PO ŽIVLJENJSKIH ZAVAROVANJIH