5. FOTOGRAFSKI NATEČAJ ZDUS IN F3ŽO

  407

  Dragi ljubitelji fotografije!

  S tem natečajem vabimo vse zainteresirane, da z nami delite v vaše objektive ujete prizore na temo »Človek v tehnološkem svetu«. Prihodnost ni ena sama: obstaja jih več, ki so odvisne od tega, kakšen svet in družbo si želimo in jo aktivno soustvarjamo. Sodobne tehnologije so nam lahko v pomoč ali breme, odvisno od tega, kako jih uporabljamo.

   
  V objektiv ujemite človeka, kako uporablja najnovejše tehnologije, živi v tehnološko informacijskem svetu in kako vse to vpliva na njegovo kvaliteto življenja, ne le v sedanjosti temveč tudi prihodnosti. Kako odnos med človekom in tehnologijo vidite v vsakdanjem življenju, proizvodnji, prometu, zdravstvu, sociali…
   
  Vabimo vse, ki svoj prosti čas posvečate fotografiji, da sodelujete v fotografskem natečaju 15. Festivala za tretje življenjsko obdobje.

  POGOJI SODELOVANJA:

  KDO?    Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije (starost ni omejena).
  DO KDAJ?    Fotografski natečaj poteka do 21. avgusta 2015.
  KAKO?    Udeleženec lahko prispeva največ pet (5) fotografij. Komisija lahko za sodelovanje od vsakega posameznika izbere do tri (3) fotografije. Fotografije skupaj s prijavnico pošljite na anja.kodra@f3zo.si.

  TEHNIČNE ZAHTEVE:    

  Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.
  Fotografije morajo biti oddane v v elektronski oblik v  RGB barvnem prostoru.

  Ob fotografiji morajo avtorji navesti naslednje podatke:
  ·       naslov fotografij(e) in kratek opis (do 3 stavke);
  ·       ime, priimek in letnico rojstva avtorja;
  ·       kontaktni podatki avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem;
  ·       če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.

  S prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela.

  NAJBOLJŠI:   

  Prispele fotografije bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala finaliste in glavnega nagrajenca.  Vse izbrane fotografije bodo objavljene v posebni publikaciji, glavni zmagovalec pa bo predstavljen tudi v okviru kulturnega programa in bo prejel posebno priznanje za svoj dosežek.

  Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na koordinatorko natečaja:

  Anja Kodra
  T: 01 300 32 15
  E-pošta: anja.kodra@f3zo.si

   
  Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o osebnih podatkov.

  Prejšnji članekOGLED STARIH DOMAČIJ V PEGAZOVEM DOMU
  Naslednji članekZPS: PORABA GORIVA – ŠTEVILKE LAŽEJO