OGLED STARIH DOMAČIJ V PEGAZOVEM DOMU

  871

  Slike v Pegazovem domu razstavljata Slavko Jerič in Zvonko Podkoritnik, oba iz Rogaške Slatine. Ob otvoritvi sta se izkazala z več talenti, saj sta tudi muzikanta. Na harmoniko je zaigral Slavko Jerič,  na kitari havajki  ga je spremljal Zvonko Podkoritnik. Direktorica Pegazovega doma Kristina Kampuš je zaželela dobrodošlico slikarskim delom, ki bodo do začetka julija na ogled v avli doma.

  Slavko Jerič, je za čopič prijel pred več kot 50 leti. Na začetku je ustvarjal v akvarelni tehniki, nadaljeval je z oljnimi barvami. Oblikoval je svoj likovni izraz pri upodabljanju krajine in uporablja za to značilno barvno paleto. V svojih slikah ohranja dediščino propadajoče kmečke arhitekture. V vseh letih delovanja je naslikal okrog 2000 slik, ki krasijo domove širom sveta. Zvonko Podkoritnik uporablja tehniki olje in akril, njegova tematika je raznovrstna.

  Otvoritev so nam popestrili še člani Planinskega benda pod vodstvom g. Janeza Mraza, tako, da je bilo zelo veselo in kar nismo želeli narazen.

  Stanovalka Božena Bofulin se je na koncu z izbranimi besedami zahvalila razstavljavcema in pevcem ter izrazila nostalgijo ob slikah g. Jeriča, saj se ob njih spomni svoje stare mame.

  Mateja Fidler
  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekSVETOVNI DAN BREZ TOBAKA 2015
  Naslednji članek5. FOTOGRAFSKI NATEČAJ ZDUS IN F3ŽO