20. REVIJA PEVSKIH ZBOROV SSZS, DOMŽALE

  470

  24.5.2013 je bil v Domžalah na videz pust deževen dan, vseeno pa je v hali komunalnega centra bilo zelo veselo. Dom upokojencev Domžale je organiziral vsakoletno, letos jubilejno, 20. revijo pevskih zborov, na kateri je sodelovalo preko 600 stanovalcev in zaposlenih v socialnovarstvenih zavodih Slovenije. Lanska zmaga na reviji pevskih zborov stanovalcev in zmaga zborov zaposlenih v socialnih zavodih Slovenije je poleg veselja prinesla tudi organizacijo revije v letošnjem letu, ki je potekala pod sloganom Pesem nas povezuje.

  Po uvodni pesmi in nagovorih ge. podžupanje Andreje Pogačnik Jarc, direktorice DU Domžale mag. Nataše Zalokar in predsednika upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije g. Borisa Koprivnikarja je spet spregovorila pesem. Petje sta popestrili plesni točki Ples v dežju in can-can, ki sta poželi ogromen aplavz in ovacije. Opoldne smo revijo prekinili in podelili priznanja in darila vsem zborom, ki so bili na vseh 20-tih revijah: DU Šmarje pri Jelšah, Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane, SVZ Dutovlje, in prvi organizator revije DSO Novo mesto.

  Prijetno pa so nas presenetili tudi dijaki srednje šole in gimnazije Domžale, ki so tisti dan plesali četvorko in nam predstavili del svojega plesa. Vodila jih je ga. Janja Pušl iz plesne šole Bolero, ki je tudi povezovala program. Med nas so prišle tudi članice iz KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje, da so nam v živo predstavile obrt pletenja kit iz slame ter njihove izdelke.

  Po končanem tekmovalnem delu je nastopil napet trenutek, ko je predsednica komisije ga. Marika Haller razglasila, da je v kategoriji zborov stanovalcev zmagal Koroški dom starostnikov PE Slovenj Gradec in med zbori zaposlenih Dom Dr. Jožeta Potrča Poljčane. Za organizatorja 21. revije je bil na podlagi žreba izbran Dom Danice Vogrinec Maribor. Vsi zbori so za spomin na 20. revijo prejeli spominske plakete, šopke, medena darila in naše »srečne« klobučke.
   
  Za ples in zabavo je poskrbela glasbena skupina Black and White. Vsi naši gostje so bili zelo zadovoljni In so s prijetnimi občutki zapuščali Domžale. Nekaj zborov si je po prireditvi tudi ogledalo naš Dom – nad njim in okolico so bili navdušeni.

  V imenu stanovalcev in zaposlenih DU Domžale – Mojca Kerč

  Prejšnji članekPROJEKT MENJAVE AVTA. KAKO IZBRATI PRAVEGA?
  Naslednji članekEU KVIZ V CILNJI RAVNINI, FINALE BLIZU…