EU KVIZ V CILNJI RAVNINI, FINALE BLIZU…

  454

  Projekt EU kviz se bliža h koncu. Za nami je že 5 prireditev, kjer je skupno približno 100 starejših pokazalo svoje znanje o Evropskem parlamentu in Evropski uniji. Do sedaj je projekt EU kviz kodral možgane starejših občanov iz Podčetrtka, Ljubnega ob Savinji, Komende, Poljan nad Škofjo loko in zdaj še v Šentjerneju. V Šentjerneju so tekmovalci prišli iz Gobarskega društva Šentjernej, Turističnega društva Gradišče in Društva Ljudskih pevcev Vrhpolje. Povprečna starost tekmovalcev je bila 66 let. Na odgovarjanje vprašanj o Evropski uniji, prihajajočih volitvah v Evropski parlament, demografiji in statistiki EU in Evropskega parlamenta, slovenskih evropskih poslancih, Schengenskem sporazumu in še marsičem, odzvalo največ udeležencev do sedaj. Glavnino je sestavljalo lokalno Društvo Ljudskih pevcev Vrhpolje, katerega člani so pokazali tudi največ znanja.

  Trenutno je  5 finalnih skupin kviza, saj na vsaki EU kviz prireditvi izmed približno 20 sodelujočih  4 najboljši tekmovalci uvrstijo v finale.  Pred vrati je še zadnja izvedba EU kviza ter finale.

  Vsi sodelujoči se že pridno pripravljajo na finalno soočenje, ki bo potekalo konec meseca junija v Ljubljani  Informacije tekmovalci črpajo iz »baze znanja« na spletni strani projekta :

  Prejšnji članek20. REVIJA PEVSKIH ZBOROV SSZS, DOMŽALE
  Naslednji članekPRILAGODITEV OPREME IN UPORABA PRIPOMOČKOV