ZVOKI KLASIKE NA LJUBLJANSKEM GRADU

  563

  KONCERT NA LJUBLJANSKEM GRADU

  Kitarski duo Žarko Ignjatović in Jerko Novak

  23. februarja, ob 18.00, se bo v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu predstavil kitarski duo Žarko Ignjatović in Jerko Novak. Gre za prvi koncert iz cikla z naslovom Zvoki klasike. 10 brezplačnih vstopnic čaka srečneže, ki se bodo odzvali in poslali mail. Popusti za vse upokojence!

  Predstavila bosta dela Williama Lawsa, Fernanda Sora, Dušana Bogdanovića, Jacquesa Iberta, Maria Gangia. Izvedla pa bosta tudi avtorsko skladbo Jerka Novaka.

  Za vas smo pripravili 10 vstopnic za koncert, ki bo 23. februarja, ob 18.00 na Ljubljanskem gradu.Vse kar je potrebno je, da nam do 20. februarja 2012 pišete na elektronski naslov: info@ljubljanskigrad.si s pripisom Zvoki klasike. Med prejetimi sporočili bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejel dve vstopnici.

  Vsem manj srečnim upokojencem pa ob nakupu vstopnice v Info centru na Ljubljanskem gradu ali na blagajni spodnje postaje vzpenjače priznamo 10% popust.

  Jerko Novak je diplomiral in opravil programski študij na Visoki šoli za glasbo v Gradcu v razredu prof. Marge Bäuml-Klasinc. Večkrat je bil nagrajen na slovenskih in jugoslovanskih tekmovanjih glasbenih šol. Leta 1983 je prejel nagrado Zlata ptica – najvišje slovensko priznanje za mlade umetnike. Kot kitarist z bogatim solističnim repertoarjem koncertira doma in v tujini (Avstrija, Rusija, Gruzija, Armenija, Italija, Nemčija, Švedska, Španija). Pogosto igra tudi v komornih zasedbah, največ z violinistom Tomažem Lorenzem. Poučuje kitaro na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in je stalni mentor na slovenskih poletnih glasbenih taborih. Jerko Novak je vsestranski glasbenik: poleg poustvarjalnega dela se intenzivno posveča tudi komponiranju, predvsem za najmlajše poslušalce. Ustvarja tudi scensko glasbo za gledališče, film in televizijo.

  Kitarist Žarko Ignjatović je diplomiral na glasbeni akademiji v Zagrebu, hkrati pa je študij kitare zaključil še pri prof. Margi Bäuml-Klasinc na Visoki šoli v Gradcu in opravil triletni podiplomski študij na Mozarteumu v Salzburgu. Je dobitnik številnih nagrad na nekdanjih republiških in zveznih tekmovanjih. Poleg solističnih nastopov doma in v tujini se posveča tudi komorni igri. Pogosto nastopa v kombinacijah s kitaro, pevci, flavto in z violončelom. Redno snema za radio in televizijo.

  Cena vstopnice: 8 €

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, vsak dan med 10.00 in 18.00 ter na www.ljubljanskigrad.si in vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

  Prejšnji članekNOVE KONCESIJE BREZ VIROV FINANCIRANJA
  Naslednji članekEVROPSKO LETO AKTIVNEGA STARANJA PRIČELO ZDAJ!