ZDRAVNIŠKO DRUŠTVO SPREJELO POSLOVNIK

  418

  Slovensko zdravniško društvo tudi po volitvah pospešeno nadaljuje s projektom strokovnih svetov. Sredi februarja je Glavni strokovni svet sprejel poslovnik strokovnih svetov SZD. To je še korak bližje k uresničitvi ideje o strokovnih svetih in njihovemu doprinosu medicinski stroki, ki ima odslej 27 strokovnih svetov v okviru društva.
      
  Strokovni svet za posamezno specialistično dejavnost je torej strokovno organizacijski organ Zveze društev – Slovenskega zdravniškega društva, ki na temelju strokovnih kriterijev, epidemioloških in drugih podatkov pripravlja strokovne, ekonomske in organizacijske dokumente za posamezne specialistične dejavnosti in s svojimi stališči omogoča odločanje strokovnih združenj (društev) in sekcij ter drugih organov SZD ter drugih inštitucij v zdravstvu. Pri svojem delu spremlja in uporablja tudi stališča, smernice in navodila UEMS in sorodnih strokovnih združenj v evropski skupnosti. Posamezni strokovni svet s svojo sestavo omogoča tesnejše sodelovanje med Glavnim strokovnim svetom Slovenskega zdravniškega društva in zdravniki posamezne specialnosti in s tem zagotavlja poenoteno stališče zdravstvene stroke za zdravstveno dejavnost in politiko.

  SZD je bogatejša za naslednje SS, ki jih vodijo v okviru imenovani:

  Strokovni svet internističnih strok (prim. Davorin BENKO, Strokovni svet za kirurgijo (prof.dr. Alojz PLESKOVIČ), Strokovni svet za ginekologijo in porodništvo (prof.dr. Adolf LUKANOVIČ), Strokovni svet za pediatrijo  (doc.dr. Nataša BRATINA), Strokovni svet za nevrologijo (doc.dr. Tanja HOJS FABJAN), Strokovni svet za psihiatrijo (prof.dr. Peter PREGELJ), Strokovni svet za anesteziologijo in reanimatologijo ter perioperativno intenzivno terapijo (doc.dr. Maja ŠOŠTARIČ), Strokovni svet za infektologijo (prof.dr. Bojana BEOVIĆ), Strokovni svet za onkologijo (prof.dr. Primož STROJAN), Strokovni svet za ortopedijo, Strokovni svet za radiologijo in slikovno diagnostiko (doc.dr. Katarina ŠURLAN POPOVIČ), Strokovni svet za patologijo in sodno medicino (doc.dr. Metka VOLAVŠEK, Strokovni svet za družinsko medicino (prim.prof.dr. Janko KERSNIK), Strokovni svet za otorinolaringologijo (doc.dr. Bogdan ČIŽMAREVIĆ), Strokovni svet za oftalmologijo, Strokovni svet za dermatovenerologijo (doc.dr. Mateja DOLENC  VOLJČ), Strokovni svet za intenzivno medicino (prof.dr. Borjana KREMŽAR), Strokovni svet za stomatologijo (prof.dr. Martina DREVENŠEK), Strokovni svet za medicino dela, prometa in športa  (prim.prof.dr. Marjan BILBAN), Strokovni svet za javno zdravje, Strokovni svet za fizikalno medicino in rehabilitacijo, Strokovni svet za klinično mikrobiologijo in imunologijo (prof.dr. Mitja KOŠNIK), Strokovni svet za transfuzijsko medicino (prim. Irena BRICL), Strokovni svet za transplantacijo, Strokovni svet medicinsko genetiko prof.dr. Borut PETERLIN), Strokovni svet za urgentno medicino, Strokovni svet za maksilofacialno in oralno kirurgijo (prof.dr. Nataša IHAN HREN).

  Predsednik Slovenskega zdravniškega društva
  prof.dr. Pavel Poredoš

  Več informacij:

  Slovensko zdravniško društvo
  Dunajska 162
  1000 Ljubljana
  www.szd.si

  Prejšnji članekNIŽJA POKOJNINA? NI ŠANS, TOŽIL BOM!
  Naslednji članekHELPS: BIVALNI POGOJI STAREJŠIH V SLOVENIJI